Mooi weekend in Leuven in Limburg

Mooi weekend in Leuven in Limburg

De zomervakantie is echt voorbij als het team op twee fronten tegelijk actief is. Zowel in de Tour of Leuven als in de Hel van Voerendaal lieten de mannen van Metec-Solarwatt zich van voren zien.

Op het WK-rondje van vorig jaar werd afgelopen zondag de Tour of Leuven verreden. Voor Metec-Solarwatt een mooie kans om zich te tonen tussen de WorldTour-ploegen.

Er was bijna de hele koers een kopgroep en dan is het bijna vanzelfsprekend dat Thijs de Lange erin zit.

Eerst was Thijs met vijf weg en daarna sloten er meer renners aan. Uiteindelijk werd de kopgroep ingelopen en was het Victor Campenaerts die de winst pakte. Hartthijs de Vries kwam als 23e over de streep, in een groep waarin ook Rens Tulner zat. Hidde van Veenendaal en Thijs de Lange kwamen in een volgende groep, een paar seconden later over de streep.

Podium in de Hel

De Hel van Voerendaal was de voorlaatste wedstrijd in de U23 Road Series. En met 162 kilometer door de Limburgse Heuvels misschien wel de zwaarste van de beloftencompetitie.

Voor Jordan Habets was het een thuiskoers en dat liet die meteen zien. Niet lang naar de start reed er een kopgroep met Jordan weg uit het peloton. Vanuit die kopgroep probeerde Jordan opnieuw weg te komen. Hij kreeg niet de minste met zich mee, de Belg Alex Segaert wist ook mee te springen en met z’n tweeën gingen ze de finale in. Uiteindelijk sloot Yentl Vandevelde aan en groeide de voorsprong tot andere halve minuut.

In de slotfase kon Jordan het tempo niet bijhouden en moest hij de twee laten gaan. Segaert won, voor Vandevelde. Jordan kwam als derde over de streep en pakte een mooie podiumplaats in de Hel van Voerendaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.