Jasper de Laat wint klimtijdrit Camerig

Jasper de Laat wint klimtijdrit Camerig

Jasper de Laat heeft in de Topcompetitie-klimtijdrit over Camerig zijn favorietenrol waar weten te maken.

De 15,5 kilometer lange individuele rit tegen de klok begon aan de voet van de 1,3 kilometer lange Camerig om vervolgens via de beklimming van Vaalsbroek weer terug te keren naar Camerig.

Vermaard tijdrijder Dion Beukeboom (Destil-Jo Piels) zette met 0:24:56 een eerste scherpe tijd neer. De Italiaan Eduardo Affini (SEG Racing Academy) dook daar vier tellen onder, waarna zijn tijd lang bleef staan. In het derde startblok nam zijn ploegmaat en Nederlands tijdritkampioen bij de Beloften Julius van den Berg met 0:24:33 een grote hap van die tijd af. De eerstvolgende renner was Jasper de Laat en hij scherpte de beste aan tot: 0:24:12.

In het vierde en vijfde startblok kwamen de intrinsiek sterkste tijdrijders aan het vertrek, maar geen van hen kwam ook maar in de buurt van de tijd van Jasper.

Na zijn vijfde tijd in de klimtijdrit vorig jaar (0:25:04), zette Jasper dit jaar dus de snelste tijd neer. Daarmee trad hij in de voetsporen van Oscar Riesebeek, die mede door de winst in de klimtijdrit een contract bij Roompot-Nederlandse Loterij verdiende.

Uitslag
1. Jasper de Laat – 0:24:12
2. Julius van den Berg – SEG Racing Academy + 0:21
3. Ike Groen – Delta CT + 0:27

Geen reactie's

Geef een reactie