Robbie van Bakel wint Omloop van Schijndel

Robbie_podium

Robbie van Bakel wint Omloop van Schijndel

De Omloop van Schijndel is een prooi geworden voor Robbie van Bakel

De renners die gisteren niet van start gingen in de Ster van Zwolle, stonden vandaag aan het vertrek in de Omloop van Schijndel. De nationale wedstrijd over 120 kilometer, verdeeld over 20 rondes van zes kilometer door het buitengebied van Schijndel, werd door veel renners aangegrepen om het seizoen af te trappen.

Ruim honderd renners stonden te trappelen om een mooie koers te rijden. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van zeven renners. Daarin was de regio-renner Robbie van Bakel de enige blauw-zwarte coureur. Samen met Koos-Jeroen Kers (Baby-Dump Cycling Team), Ike Groen (Cycling Team Join’s-De Rijke), Pascal Aandewiel (WV De Kanibaal), Jeroen Boelen (WV De Jonge Renner), Jasper de Laat (TWC Het Snelle Wiel) en Max Hendrikx (WV Schijndel) koos hij het hazenpad. Dankzij de goede samenwerking bleef het zevental de hele wedstrijd vooruit. Bij het ingaan van de laatste rond spring Robbie weg en alleen De Laat, Groen en Kers konden volgen. In de sprint was de 21-jarige Metec-TKH-nieuweling de snelste.

,,Er stond weinig wind vandaag, maar we konden toch een mooie voorsprong opbouwen’’, grijnsde de gelukkige winnaar. ,,Ik voelde me goed en ben de sprint vroeg aangegaan. En er kwam niemand overheen’’, klonk het simpel. ,,Ik ben niet echt een sprinter, maar in een groepje als dit ben ik behoorlijk rap.’’
Uitslag
1. Robbie van Bakel
2. Koos-Jeroen Kers (Baby-Dump Cycling Team)
3. Ike Groen (Cycling Team Join’s-De Rijke)
8. Oscar Riesebeek
10. Luuk Lohuis
12. Jarno Gmelich Meijling
15. Maarten van Trijp
27. Jordi van Loon
32. Jim Lindenburg
41. Arno van der Zwet

2016-03-06_Robbie_sprint@OvS     2016-03-06_Robbie_podium@OvS   2016-03-06_Robbie_kopgroep@OvS

Geen reactie's

Geef een reactie