Casper van der Woude leert snel bij Metec-SOLARWATT

Casper van der Woude leert snel bij Metec-SOLARWATT

Sinds begin juli is Casper van der Woude onderdeel van Metec-SOLARWATT. En vorige week reed hij zijn eerste meerdaagse koers, Kreizh Breizh. Ook de komende weken gaan we Casper veel in het shirt van Metec-SOLARWATT zien. 

Casper werd opgemerkt na zijn overwinning in de Zuiderzeeronde. Naast deze winst in de Clubcompetitie-wedstrijd liet hij zich ook in andere koersen van voren zien. Ook in de Arno Wallaard Memorial, de thuiskoers van zijn club Jan van Arckel, streed Van der Woude mee met de beste. Uiteindelijk werd hij 14e, wat hij in de Ronde van Overijssel nog een keer wist te bereiken.

Niet veel later werd bekend dat hij per 3 juli de overstapt maakte naar Metec-SOLARWATT. Zijn eerste echte grote koers in het shirt van Metec-SOLARWATT was Kreizh Breizh. “Dit was tevens ook mijn aller eerste meerdaagse wedstrijd”, vertelt de voormalig clubrenner.

Kreizh Breizh is niet meteen een makkelijke leerschool voor een renner die dit niveau nog niet gewend is. “Het was een zwaar weekend met veel regen en wind. De koers bestond uit een tijdrit en drie etappes rond de 200km met 3000 hoogtemeters.” Casper begon de koers met een 31e plek in de tijdrit en moest zich de dagen erna vooral wegcijferen voor het team. Voor de 23-jarige renner uit het midden van het land was het een groot studieweekend. “Ik heb in dit weekend veel geleerd en mee gemaakt hoe het gaat in de ploeg.” Ondanks de harde leerschool wist Casper meteen van waarde te zijn binnen de ploeg.

“We reden sterk als team wat resulteerde in mooie uitslag voor Tibor in het eindklassement.” Tibor werd 6e en 2e in het jongerenklassement red. Casper eindigde de koers als 33e in het algemeen klassement. “Voor mij was alles vooral nieuw en wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik kwam de dagen goed door en wist me in de laatste dag nog in de beslissende kopgroep samen met Tibor te fietsen.”

Veel rust krijgt Casper niet, want dit weekend staat hij aan de start in Polen. Daar rijdt hij twee UCI 1.2 koersen. En ook die koersen zijn zeker niet gemakkelijk. “Ik kijk enorm uit naar de aankomende klassiekers die we met de ploeg gaan rijden.” De komende maanden komen er nog meer mooie koersen aan voor Van der Woude. “Ik kijk ook uit naar wedstrijden zoals de Ronde van de Achterhoek, Valkenswaard en Eurode omloop.

Maar eerst naar Polen. “Daar hoop ik weer veel te leren van de ervaren mannen.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.