Casper van der Woude maakt het seizoen af bij Metec-SOLARWATT

Casper van der Woude maakt het seizoen af bij Metec-SOLARWATT

Casper van der Woude rijdt vanaf 3 juli voor Metec-SOLARWATT. De 23-jarige renner maakt de overstap na een sterk voorjaar in het shirt van Jan van Arckel. Casper rijdt vanaf 3 juli in het shirt van Metec-SOLARWATT en zal dat ook in 2024 gaan doen. 

“Ik ben heel blij en vereerd om bij Metec-SOLARWATT te komen rijden,” aldus een enthousiaste Casper van der Woude. De 23-jarige renner woont in Westbroek, tussen Utrecht en Hilversum.

Van der Woude heeft zin in zijn overstap naar de conti’s. “De ploeg heeft een ontzettend mooi programma en gaan professioneel te werk. Dat is precies wat bij mij past. Binnen de ploeg zit veel ervaring waar ik veel van kan leren.”

Na zijn overwinning in de Zuiderzeeronde viel Casper van der Woude al snel op. Naast zijn overwinning in deze Clubcompetitie-wedstrijd liet hij zich ook in andere koersen van voren zien. Ook in de Arno Wallaard Memorial, de thuiskoers van zijn club Jan van Arckel, streed Van der Woude mee met de beste. Uiteindelijk werd hij 14e, wat hij in de Ronde van Overijssel nog een keer wist te bereiken.

“Casper viel op door zijn mooie uitslagen.”

Die uitslagen hebben ervoor gezorgd dat ook de ploegleiders van Metec-SOLARWATT Van der Woude in de gaten kregen. “We zijn blij met onze nieuwste versterking van de ploeg. Ondanks dat hij geen belofte meer is hebben we snel kunnen handelen met Casper”, vertelt ploegleider Arjan Ribbers. “Casper wilde graag bij Metec Solarwatt komen, omdat we met de ploeg al meerdere renners bij de ploegen hebben kunnen afleveren. Dat is juist de ambitie die Casper heeft.”

Volgens Ribbers moesten ze snel handelen. “Casper is geen belofte meer, dus vonden wij dat hij snel als continentale renner aan de slag moest gaan, daarnaast kunnen we een versterking als Casper goed gebruiken, met de geblesseerden die we momenteel hebben.”

Ribbers roemt de brede inzetbaarheid van Van der Woude. “Hij heeft zich reeds meerdere malen goed laten zien in Nederland, maar geeft ook aan ambities te hebben in de heuvels. Hier kan hij zijn limieten opzoeken in ons uitgebreide buitenlandse programma. Casper is klaar voor de volgende stap en wij gaan hem helpen zijn ambities na te jagen !

Volgens Casper is het zeker niet te vroeg om de overstap te maken.”Dat had ik niet verwacht, maar stiekem wel gehoopt. Ik denk dat het goed voor mij ontwikkeling is om nu al over te stappen naar het continentale niveau.”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.