Eerste aanwinst voor 2023 is Roy Hoogendoorn

Eerste aanwinst voor 2023 is Roy Hoogendoorn

De eerste nieuwe aanwinst voor volgend seizoen is bekend. Roy Hoogendoorn gaat in 2023 Metec Solarwatt versterken. Hoogendoorn won afgelopen week nog het Veluweklassement en is nu klaar voor de volgende stap. 

De 21-jarige renner uit Boskoop komt over van Willebrord Wil Vooruit. Bij het clubteam uit Brabant heeft hij afgelopen maanden al veel moois laten zien. Dat was voor het begeleidingsteam van Metec-Solarwatt genoeg reden om hem te testen.

Afmaker

“Roy is ons opgevallen door zijn vele ereplaatsen en overwinningen in verschillende wedstrijden,” vertelt trainer Jens Voet, die hem aan een aantal testen onderwierp. “Die testen lieten zien dat hij een echte afmaker is met een goede punch en iemand die komende jaren ook nog progressie kan boeken.” Jens Voet is dan ook blij dat ze de winnaar van onder andere de loodzware Muur van Wageningen in 2023 aan de ploeg kunnen toevoegen.

Professionele uitstraling en een goede omkadering

Roy Hoogendoorn merkte dat hij klaar was voor de volgende stap en deed er alles aan om in 2023 bij een continentale ploeg te rijden. Na twee jaar Willebrord Wil Vooruit gaat hij komende winter de transfer maken naar Metec Sollarwatt. “Na een hoop mooie prestaties dit seizoen ben ik blij om te melden dat dit gelukt is om bij een continentale ploeg te gaan rijden.”

Een renner met zo veel ereplaatsen, tweede in de Omloop van de Braakman en winst in het Veluweklassement hoefde niet lang na te denken over zijn volgende ploeg. “Mijn keuze is gegaan naar Metec Solarwatt vanwege de professionele uitstraling met daarbij goed materiaal, goede omkadering en een mooi wedstrijdprogramma. Het gevoel bij deze ploeg was meteen heel goed en ik kijk nu al heel erg uit naar komend seizoen om hopelijk mooie stappen te kunnen blijven maken.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.