Eskil Huiting volgend jaar renner van Metec-SOLARWATT

Eskil Huiting volgend jaar renner van Metec-SOLARWATT

 

Eskil Huiting rijdt volgend jaar voor Metec-SOLARWATT. De pas 19-jarige renner rijdt nu voor Sensa Kanjers voor Kanjers en maakt komende winter de overstap naar de continentale formatie van Metec-SOLARWATT. 

Na de bekendmaking van Casper van der Woude opnieuw een renner die zijn sporen op het clubniveau al verdient heeft. De 19-jarige Eskil Huiting liet zich dit jaar zien in tal van wedstrijden. Hierdoor viel hij zo op dat hij volgend seizoen de stap naar de conti’s kan maken. “Ben enorm blij en ook vereerd om bij Metec-SOLARWATT te mogen tekenen,” vertelt een dolblije Huiting. De Drent hoop zich hij de ploeg uit Tiel door te ontwikkelen. “Bij Metec hebben ze de perfecte mogelijkheden en faciliteiten om door te ontwikkelen.”

Huiting reed dit jaar een aantal sterke wedstrijden in Polen. Zo werd hij 11e in de koninginnenrit van de Carpathian Couriers Race en 7e in de tweede etappe van de Tour of Malopolska. Ook in Nederland liet Huiting zich van voren zien. Tweede in de Wielerdag Noordenveld en 8e in de Ronde van Overijssel. Twee wedstrijden waarin er gesprint werd voor de overwinning. Maar ook in de heuvels staat Huiting zijn mannetje. Hij werd 12e in de Omloop van Simpelveld.

Dat hij verschillende parcoursen aan kan is een goede eigenschap. “Ik kan aardig sprinten, maar kom ook zeker een heuvel over. Een heuvelachtige koers en dan sprinten in een klein groepje is mijn favoriet.” Metec-SOLARWATT heeft een programma waarin Huiting zijn kans kan pakken. “Metec rijdt verschillende koersen, dat sprak mij ook enorm aan.

“We willen Eskil de mogelijkheden bieden om door te ontwikkelen”

Ploegleider Arjan Ribbers geeft aan dat Huiting een mooie toevoeging is voor Metec-SOLARWATT. “De Drent is een sportman in hart en nieren. Jaren heeft hij het langebaanschaatsen en wielrennen gecombineerd, maar sinds 2 jaar echt gefocust op wielrennen.”

Huiting komt over van Sensa Kanjers voor Kanjers. “Hij heeft daar een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Dat is ons ook opgevallen en de afgelopen maanden heeft hij bevestigd.” Volgens Ribbers kan Huiting bij Metec-SOLARWATT de volgende stappen maken. “We willen hem de mogelijkheden bieden om zich verder door te ontwikkelen.”

Ook Ribbers is fan van zijn veelzijdige kwaliteiten. “We zien een getalenteerde explosieve renner die breed inzetbaar is binnen ons Nederlandse programma maar ook zeker in het buitenland z’n mannetje gaat staan.”

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.