Huub Artz maakt ploegenspel af

Huub Artz maakt ploegenspel af

Huub Artz heeft de GP Color Code gewonnen. In de Belgische U23 Road Series race was Huub de sterkste van een kopgroep. Tibor del Grosso werd uiteindelijk 5e.

“We waren ambiteus voor vandaag en zaten als team attent te rijden”, vertelde Huub Artz. “Bergop ging ik het heel goed. Halverwege de koers ontstaat er een kopgroep met Tibor.”

Tibor reed weg met vier man en kon een goede voorsprong bij elkaar fietsen. “We hebben gebruik gemaakt van het ploegenspel en met nog twee ronden te gaan heb ik vanuit de achtervolgende groep de sprong gemaakt.”

Door de aansluiting van Huub zaten er twee man van Metec-SOLARWATT in de kopgroep.

Uiteindelijk wist Huub te ontsnappen en kwam hij solo aan. “Ik voelde me de sterkste in de kopgroep dus vol gas naar de finish en zo solo in de leiderstrui gewonnen. Veel mooier kun je niet voorstellen.”

De overwinning doet veel deugt. “Een opluchting want voelde me al langere tijd erg goed maar lukte steeds niet om dat in een korte uitslag uit te drukken. Vandaag viel alles op zn plek en hield ik de rust om het spel perfect te kunnen spelen.”

“Het Moet nog even indalen want winnen is niet iets wat ik veel heb gedaan dus dan wordt je een beetje overvallen maar dit is een super mooie opsteker voor de komende wedstrijden.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.