Huub Artz na Zeeuws weekend leider in de U23 competitie

Huub Artz na Zeeuws weekend leider in de U23 competitie

Metec-SOLARWATT kijkt terug op een mooi weekend in Zeeland. Met een etappeoverwinning en drie man in de top tien van het algemeen klassement. Huub Artz heeft de leiding in het U23 Klassement overgenomen.

Het H4a Beloftenweekend begon met een overwinning voor Lars Hohmann. Hij won de sprint van een kopgroep en schreef zo de eerste etappe op zijn naam.

“Merkte wel dat ik een van de sterkste was dus al vroeg aangegaan na de laatste rotonde haalde het,” vertelt Lars na de finish. “Na m’n val in de Houtse Linies is het mooi dat ik weer eens met mijn handen omhoog over de streep kon rijden.”

Door zijn overwinning begon Lars Hohmann als leider aan de tijdrit op dag twee. Op zaterdagochtend stond er een tijdrit op het programma. De Belg Victor Vercouillie won de tijdrit. Huub Artz kwam 9 seconden te kort en werd 2e. Lars Hohmann werd 7e en verloor de leiderstrui aan Bodi Del Grosso.

De derde rit werd een sprint in de straten van Philippine. De renners van Metec-SOLARWATT eindigde in het peloton en bleven zo bovenin het algemeen klassement staan. “We zijn De middag rit ingegaan om proberen boni secondes te pakken want het weer was niet zwaar genoeg om het uit elkaar te rijden. Bonisecondes was helaas niet gelukt dus 2e gebleven in het klassement.”

 

Truien en het ploegenklassement

Lars Hohmann sluit de twee dagen af met een tweede plek in het algemeen klassement. Hij eindigt vier seconden achter Bodi del Grosso.

In het algemeen klassement vinden we maar liefst drie renners van Metec-SOLARWATT in de top 10. Naast de tweede plek van Lars Hohmann werd Huub Artz 4e en Axel van der Tuuk 9e. Roan Konings eindigt op de 19e plek.

Het puntenklassement werd gewonnen door Huub Artz en ook het ploegenklassement is voor Metec-SOLARWATT

Huub Artz leidt 

Zowel in het algemeen als het sprintklassement van de u23 Road Series gaat Huub Artz aan de leiding. In het algemeen klassement heeft hij maar liefst twintig punten voorsprong op de Belg Siebe Deweirdt.

In het ploegenklassement staat Metec-Solarwatt op plek twee.

Ronde van Overijssel

In de Ronde van Overijssel kwam Tim Marsman als 21e over de streep. Jordan Habets werd 58e en Thijs de Lange 70e.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.