Jordan 3e in laatste koers van het seizoen

Jordan 3e in laatste koers van het seizoen

Jordan Habets is derde geworden in de sluitingsprijs Putte-Kapellen. De renner van Metec-SOLARWATT moest Coen Vermeltfoort en David van der Poel voor laten gaan. Niet alleen Jordan finishte in de top 5. Ook Roan Konings sprintte mee en kwam als 5e over de streep.

 

 

Jordan kon zich nog een keer opladen voor de laatste koers van het seizoen. “Ik had vorige week flink wat uren gemaakt op de fiets dus het was nog even afwachten hoe de benen gingen zijn.”

“Vanaf de start was het meteen volle bak koers en Roan wist in de eerste ronde met een groepje weg te rijden. Desondanks bleef er gekoerst worden en zijn de andere jongens en ik mee blijven reageren. Richting de finale kon ik goed meeliften met een groepje wat de oversteek wist te maken.”

In de finakle kwamen Roan en Jordan in een grote groep terecht. Daarin vooral veel mannen van VolkerWessels, met hun sprinter Coen Vermeltfoort. “Het overtal van Volkerwessels was moeilijk om tegenop te fietsen maar gelukkig waren mijn benen dermate goed dat ik alles goed kon pareren. Ik voelde me nog sterk in de finale en kon dit gelukkig nog omzetten in een redelijke sprint wat me de 3e plaats opleverde. Super fijn om het seizoen af te kunnen sluiten op het podium.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordan Habets (@jordanhabets)

 

Laatste koers Adri van Houwelingen

Putte-Kapellen was de laatste koers van Adri van Houwelingen als ploegleider. Jordan was blij dat hij een goed resultaat kon rijden. “Ik was ook erg blij dat ik mijn bloemen aan Adri kon geven en ook een mooi einde kon geven aan zijn carrière als ploegleider.”

Van Houwelingen stopt na 30 jaar achter het stuur van een ploegleidersauto. Jarenlang was hij ploegleider bij Rabobank en de afgelopen 10 jaar was de ex-prof uit Zaltbommel ploegleider bij Metec-SOLARWATT.


 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.