Junior Michiel van Vliet volgend jaar in het shirt van Metec-Solarwatt

Junior Michiel van Vliet volgend jaar in het shirt van Metec-Solarwatt

Michiel van Vliet rijdt volgend seizoen bij Metec-SOLARWATT. De 18-jarige renner komt over van de junioren en zal zijn beloftendebuut maken in het shirt van Metec-SOLARWATT.

Na de bekendmaking van eerste aanwinst Roy Hoogendoorn is het tijd voor de tweede nieuwe renner voor het volgende seizoen. In 2023 zal Michiel van Vliet onderdeel zijn van Metec-SOLARWATT. Hij is nog maar 18 jaar oud en komt over van de junioren.

“Ik ben een renner die het vooral moet hebben van de heuvels, ik hoop bij Metec-Solarwatt dan ook koersen in de heuvels te kunnen rijden.” Van Vliet stelt zich voor als een aanvallende heuvelcoureur die uitkijkt naar zijn debuut bij de beloften. “Als eerste jaars belofte rijd ik natuurlijk vooral beloften-wedstrijden, maar ik hoop ook mee te gaan naar de grotere koersen en wellicht ook een meerdaagse in Frankrijk te rijden.”

Michiel hoopt bij Metec-Solarwatt ook weer een stap te maken en het professionaliseren van zijn trainingen. De keuze voor Metec-Solarwatt is dan ook niet voor niets. Het is tenslotte een van de Nederlandse opleidingsploegen. Teammanager Michel Megens is blij om een talentvolle junioren de kans te geven bij de beloften. “Onze belangrijkste missie is het opleiden van jonge renners. Daar kan je al mee beginnen als ze overkomen van de junioren. Ons begeleidingsteam gaat er alles aan doen om Michiel te ondersteunen bij zijn debuut bij de beloften.”

Aanvallende renner

Michiel komt uit Sliedrecht en reed onder anderen bij DRC de Mol en Restore. Bij de junioren rijdt Michiel in het shirt van De Jonge Renner, een opleidingsteam waar al veel goede beloften vandaan zijn gekomen. Michiel werd 7e in het eindklassement van de Watersley Junior Challenge(een wedstrijd in de Nations Cup). Ook werd hij 4e in de Acht van Bladel, een meerdaagse koers bij de junioren.

Ook trainer Jens Voet is tevreden met deze transfer. “Michiel is een getalenteerde junior met een echte drive om vol voor de wielersport te gaan. Een renner die altijd in de aanval wil en die de komende jaren de kans krijgt om zichzelf bij onze ploeg rustig te ontwikkelen.”

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.