Lars Oreel tweede in Houtse Linies

Lars Oreel tweede in Houtse Linies

Lars Oreel is zondag tweede geworden in de Omloop der Houtse Linies. De klassieker werd gewonnen door Rick Ottema. Lars Oreel werd tweede en Coen Vermeltfoort kwam als derde over de streeep. 

Niet alleen Lars Oreel reed een sterke wedstrijd. Ook Metec-SOLARWATT ploeggenoot Rens Tulner bleek op de afspraak. Rens werd vijfde. Roan konings kwam als 17e over de streep.

“Aan de het begin van de wedstrijd merkte ik dat ik geen super goeie dag had”, vertelde Lars Oreel. Zeker toen Roy Hoogendoorn en Lars Hohmann de wedstrijd moesten verlaten zag het er niet zo goed uit voor de ploeg uit Tiel. “Na het vroege wegvallen van Lars en Roy was het even schakelen voor ons als ploeg.”

Toen de wind aan begon te trekken en het harder ging regenen ontstond er een kopgroep met daarin zowel Lars en Rens., maar met een grote afvaardiging van VolkerWessels moest er aangevallen worden. “Vijf rondes voor het einde zaten Rens en ik mee in de beslissende vlucht. Om de beurt zijn we proberen weg te rijden, maar dat lukte helaas niet.”

Samen met zo’n 8 andere renners ging ze de finale in. Met Coen Vermeltfoort namens VolkerWessels en drie van zijn ploeggenoten leek het lastig te worden voor de mannen van Metec-SOLARWATT. In de sprint was het Rick Ottema van Allinq die aan het langste eind trok. Lars werd tweede. “Ik zat wat ver van achteren, waardoor ik iets eerder m’n sprint moest aangaan.” Een kleine teleurstelling maakte al snel plaats voor trots. Na een lange winter en een moeizame start van het seizoen is Lars Oreel weer in orde. “Gezien waar ik vandaan kom deze winter tevreden met het niveau, maar ik blijf natuurlijk opzoek naar de overwinning!”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.