Metec-SOLARWATT trekt twee talentvolle junioren aan

Metec-SOLARWATT trekt twee talentvolle junioren aan

Junioren Viego Tijssen en Karst Hayma rijden volgend jaar voor Metec-SOLARWATT. Allebei rijden op dit moment bij de junioren en zullen hun eerste jaar als belofte bij Metec-SOLARWATT gaan rijden. 

Na de bekendmaking van Casper van der Woude, Eskil Huiting en Wessel Mouris is het nu tijd om twee junioren bekend te maken. Viego Tijssen is 18 jaar en wordt dus volgend jaar eerstejaars belofte en maakt zijn beloftendebuut dus bij Metec-SOLARWATT. Komt uit Amstelveen en rijdt bij WV De Amstel. “Ik ben erg blij om mijn eerste jaar als belofte bij Metec-Solarwatt te rijden. Ik kijk er naar uit om met de ploeg de volgende stap te zetten richting mijn doelen en dromen”, vertelt Viego trots. 

De jonge renner reed vorig maand nog het WK in Glasgow. Ondanks pech wist hij nog wel als 18e te eindigen.

Volgens ploegleider Arjan Ribbers is Viego een van die talenten die perfect bij Metec-SOLARWATT past.  “Opnieuw voegen we een all round renner toe aan onze selectie. Viego is tevens aanvallend ingesteld. Daarnaast is hij een frisse jonge gast met durf en niet bang zich uit te spreken.”

Karst Hayma 

Het volgende talent dat we willen voorstellen is Karst Hayma uit Peize. 17 jaar en wordt komende maand 18. Volgend jaar is hij eerste jaars belofte en dat zal zijn in het shirt van Metec-SOLARWATT. “Ik ben super blij dat ik vanaf volgend jaar deel mag uitmaken van Metec-Solarwatt”, vertelt de renner uit Drenthe. “Ik denk dat Metec-Solarwatt voor mij de beste plek is om mij verder te ontwikkeling. Dit door het goede wedstrijd programma en de goede begeleiding. Ik kijk er naar uit om komend seizoen veel te leren.”

Karst rijd op dit moment voor het Watersley junioren team. Begin deze maand werd hij nog tweede in de Koreaanse wedstrijd Tour de DMZ. Ook wist hij in deze Nations cup een etappe te winnen.

PLoegleider Arjan Ribbers vertelt dat ook Karst Hayma gezien kan worden als een allrounder. “Hij is ons opgevallen door zijn aanvallende koerswijze, daarnaast natuurlijk zijn korte uitslagen en overwinningen. Als kers op de taart zijn selectie voor het WK en het komende EK. Dat is het bewijs van zijn talent en mogelijkheden.”

Beide junioren starten volgende week op het Europees kampioenschap in Drenthe. Ze zijn allebei door de bondscoach geselecteerd om de wegwedstrijd te rijden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.