Ploegleider Ribbers blij met progressie

Ploegleider Ribbers blij met progressie

“Ik ben enorm trots,” vertelt ploegleider Arjan Ribbers na de laatste rit van de Flanders Tomorrow Tour. Het team gaat naar huis met een ritzege, het ploegenklassement. De tweede en derde plek in het algemeen klassement en de groene trui. 

“Ik ben vooral trots omdat ik de afgelopen dagen een hecht team heb gezien. Een team dat voor elkaar door het vuur wilde gaan.” Vooral hebben de renners tijdens de drie dagen in Vlaanderen veel geleerd. “Door open en eerlijk met elkaar te spreken en te evalueren waren er veel leermomenten. We kijken terug op een mooi weekend.”

Huub, Axel, Roan, Jordan, Michiel en Tibor stonden aan de start van de Flanders Tomorrow Tour. “We kwamen met een sterk team naar deze beloftenwedstrijd. De verwachtingen waren dan ook hoog. Wilde een kort klassement en een etappe te winnen. Dat is allemaal gelukt. Kijk daarom mooi op terug.”

Natuurlijk hoopte de ploeg dat er op de laatste dag meer in zat. Na een succesvolle tijdrit, waarin Axel won en Tibor vierde werd, stonden de twee man van Metec-SOLARWATT hoog in het algemeen klassement. Tibor op 11 seconden en Axel op 14 seconden van de leider in het algemeen klassement.

“We wisten dat het lastig ging worden. Het parcours was niet selectief genoeg om veel tijd te pakken.” Toch leek het er lang op dat Axel van de Tuuk de trui alsnog ging pakken. Samen met Huub kwam hij in een kopgroep terecht en die groep werkte goed samen. In de finale losten er steeds meer renners uit die eerste groep en dat kwam de sterkte niet ten goede.

“Het was een ideale situatie, met twee man in de eerste groep. Misschien moesten de jongens in het peloton nog iets agressiever afstoppen. Maar uiteindelijk hebben ze dat goed gedaan.” Uiteindelijk kon geen enkele renner in het peloton voorkomen dat de Zweedse selectie en Soudal-Quickstep het gat dichtreden. “Gegokt en verloren in dit geval.”

Na de laatste rit was er weinig tijd voor teleurstelling, want nadat de bloemen en trui in ontvangst werden genomen keek Ribbers al tevreden terug. “Veel geleerd van elkaar en op tactisch vlak. En dat is misschien wel het belangrijkste. Renners lopen in zo’n koers tegen dingen aan en leren daarvan.” Ook het teamgevoel is weer een stuk sterker geworden. “We hebben deze week laten zien dat we een team zijn. We hebben flinke stappen gemaakt en dat gaan we de komende weken en maanden doortrekken.”

Succes is nodig

“Uiteindelijk is succes hebben ook nodig.” Ribbers onderstreept het belang van goede uitslagen. “Dat doet iets met een team en dan rijd je ergens voor. Axel wint uiteindelijk te tijdrit en we waren in de tweede etappe dichtbij een overwinning met Jordan en Tibor. Succes draagt bij aan het teamgevoel, maar het is vooral een resultaat van wat we na streven.”

Huub Artz in U23 Road Series

“Op naar volgende week, waar we nog een leiderstrui hebben te verdedigen.” Daarmee bedoelt Arjan Ribbers de leiderstrui in de U23 Road Series, die al lange tijd om de schouders zit van Huub Artz. In de laatste wedstrijd, Memorial Danny Jonckheere werd Huub 8e en zag zijn concurrenten dichterbij komen.

Huub staat met 149 punten bovenaan. Het gaat heel spannend worden Jasper Dejaegher heeft maar 2 punten minder en ook Warre Vangheluwe staat met 131 punten niet ver van Huub.

Wordt dus een spannend weekend, want op zondag doet Tim Marsman nog een gooi naar een mooie uitslag in de Topcompetitie tijdens de Eurode Omloop.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.