De Schavei decimeerde kansen in Druivenkoers Overijsse

De Schavei decimeerde kansen in Druivenkoers Overijsse

Met twee man in de vlucht van de dag tekende de ploeg mede het koersverloop in de Druivenkoers – Overijse (UCI 1.1)
De renners moesten vanuit start- en finishplaats Overijse 196,4 kilometer afleggen verdeeld onder 3 grote ronden van 31,8 kilometer en 7 lokale ronden van 12,9 kilometer. Onderweg moet elke ronde de Schavei worden beklommen.

2016-08-24_Parcours@DKO

Na een serie aanvallen zonder succes kreeg een vijftal renners wel enige lucht. Daarin zaten Jarno Gmelich Meijling en Jordy van Loon samen met Piotr Havik (Team 3M), de Brit Erick Roswell (Madison-Genesis) en de Duitser Thomas Koep (Stölting Service Group). Langzaam maar zeker breidde de voorsprong van de vijf vluchters uit tot ruim drie minuten. Half koers moesten Jordy en Koep bij de passage van de lastige klim de Schavei de andere drie laten rijden.

2016-08-24_kopgroep@DKO

Hun plek werd niet veel later ingenomen door de Luxemburger Alex Kirsch (Stölting Service Group) en de Noor Bjorn Tore Hoem (Team Joker). Bij het binnenrijden van de finale was de Schavei weer beslissend. Jarno moest de rest laten rijden.

Uiteindelijk zou een groep van vijftien renners de koers gaan beslissen. Op (alweer) de Schavei was het de Belg Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) die de beslissende demarrage plaatste. Na een korte solo reed hij winnend over de meet. Sjoerd Kouwenhoven en Oscar Riesebeek finishten in het peloton.

Uitslag
1. Jérôme Baugnies (BEL) Wanty-Groupe Gobert – 4:45:00
2. Huub Duijn – Roompot-Oranje Peloton + 0:05
3. Marco Marcato (ITA) Wanty-Groupe Gobert + 0:05
35. Sjoerd Kouwenhoven + 5:56
50. Oscar Riesebeek + 5:56
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNF Jasper Hamelink
DNF Dries Hollanders
DNF Jordi van Loon
DNF Jim Lindenburg
DNF Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie