Tibor del Grosso zesde van Europa

Tibor del Grosso zesde van Europa

Tibor del Grosso is zesde geworden op de Europese Kampioenschappen in Namen. Tibor reed een sterke wedstrijd, maar moest in de slotfase de, voornamelijke Belgische, koplopers laten gaan. De Belg Emiel Verstrynge werd Europees kampioen. Tibor kwam net iets meer dan een minuut later over de streep als zesde.

Vanaf de derde rij was Tibor binnen no-time in de kop van de koers. Voor de TV-kijker leek het allemaal vrij makkelijk te gaan. ‘Maar ik moest er wel echt even inkomen. Het koste aardig wat moeite om vooraan te blijven.’

Toen hij eenmaal in de wedstrijd zat en uiteindelijk zelfs op de tweede positie reed ging het mis. “Ik zat er net goed in en voelde mij goed genoeg om de anderen onder druk te zetten, maar eerst kreeg ik lek achter en niet veel later stond ik ook voor lek.”

Met nog 3 ronden te gaan moest hij dus van fiets wisselen. Dit zorgde ervoor dat hij de aansluiting met de belgen verloor. “Ik kwam achter Italiaan te zitten op plek 6. Ik wist dat ik op de schuine kant een goede kans had, dus ben ik in de laatste ronden vol over die schuine kant gegaan.” Dat kwam hem duur te staan, want hij schoot tegen uit het spoor tegen een paaltje aan. ‘Ik klapte vol op zo’n paaltje en daardoor werkte mijn shifter niet meer. Uiteindelijk kon ik de post wel halen en van fiets wisselen, maar de aansluiting met de top 5 was weg.”\

 

Uiteindelijk bleef Tibor op de zesde plaats en was dat ook zijn resultaat op dit EK. “Een zesde plek belooft wel wat voor de volgende wedstrijden”

Die wedstrijden laten nog even op zich wachten, want Tibor neemt nu een welverdiende rustperiode. “Ik rijd de wereldbeker in Beekse Bergen niet en moet daarna eens gaan kijken hoe mijn programma eruit gaat zien. Ik ben uit het wegseizoen bijna meteen gaan crossen dus een rustperiode is nu wel nodig.’ Wellicht zien we hem begin december weer in actie tijdens de wereldbekers.

Januari wordt een belangrijke maand, dan staat het NK en hopelijk het WK op het programma.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.