Tim bouwt verder na 12e plek in de Volta

Tim bouwt verder na 12e plek in de Volta

Afgelopen zaterdag werd Tim Marsman 12e in de Volta Limburg Classic. Na een hele dag in de kopgroep kwam de renner uit Hattem als 12e over de streep. 

Een behoorlijk lichtpuntje na een moeilijke weg om klaar te raken voor dit seizoen. Een COVID besmetting en een gebroken schouderblad maakte het voor de 22-jarige coureur niet gemakkelijk.

Toch reed hij de Ster van Zwolle, maar een valpartij maakte een einde aan zijn ambities. “Ik was vooral blij dat ik het begin van het seizoen haalde in redelijke vorm,” blikt Tim terug op het eerste deel van het seizoen. “Blij dat ik het seizoen haalde, helaas zat er wel veel tegen.” Gevallen in de Ster, en zware omstandigheden in Drenthe. Wel merkte Tim dat zijn vorm eraan zat te komen.

“Mijn benen werden steeds beter, dus ik ging met veel vertrouwen richting Olympia’s Tour.” Het begon hoopgevend, want met een 11e plek in de openingstijdrit was een goede start.  “Een prima tijdrit, daarna heeft er elke dag wel wat tegen gezeten.”

Een dag later reed Tim nog wel in de aanval, maar kwam hij uiteindelijk als 18e over de streep. “Maar de dagen erna zat het steeds tegen.” De 12e plek in de Volta zorgde voor het goede gevoel. “En daarop moet ik nu doorbouwen.”

Het grote voordeel van wielrennen is dat je elke week een nieuwe kans krijgt. Tim rijdt zaterdag in de Omloop van de Braakman en gaat er alles aan doen om daar een mooi resultaat neer te zetten.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.