Tim Marsman kleurt Veenendaal-Veenendaal

Tim Marsman kleurt Veenendaal-Veenendaal

In de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal kleurde een aanvallende Tim Marsman de koers.

De 35e editie van Veenendaal-Veenendaal was weer een echte slalom over de Utrechtse heuvelrug. Daar had de organisatie een 197,9 kilometer lange koers -verdeeld over veel verschillende lussen- uitgetekend. Onderweg moesten de renners meerdere passages van de Grebbenberg, de Amerongse berg, de Leersumseberg, het Paardenveld en andere lastige stukjes zien te overkomen.

Een vroege vluchtgroep kleurde de koers. Daarin had ook Tim Marsman een plekje gevonden. Het vijftal werkte goed samen en wist tot diep in de finale voor de uitdunnende hoofdmacht uit te blijven rijden.

Het peloton timede de aansluiting goed en was een onvermijdelijke massasprint de uitkomst. Daarin was de gedoodverfde favoriet Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco) die met overmacht als eerste over de meet kwam. Hartthijs de Vries (16e) en Victor Broex (26e) wisten zich in het eerste deel van het peloton te handhaven.

,,Het was weer een goede dag voor de PR’’, lachte Tim na de koers. ,,Er reden er vier weg en daarna ging er voor in het peloton het blok er op. Een jongen van Allinq probeerde het, maar die kwam er niet bij en toen ben ik er vól overheen gesprongen. Ik kon wel voorin aansluiten en toen reden we vier minuten weg. Natuurlijk weet je dat het bijna onmogelijk is om weg te blijven. Maar het was een goede training voor de komende koersen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.