Tim Marsman motor in beslissende vlucht

Tim Marsman motor in beslissende vlucht

Tim Marsman heeft zich opnieuw laten zien in de aanval. Tijdens de Ronde van de Achterhoek zat de renner van Metec-Solarwatt de gehele koers in de aanval. Met een kopgroep van vijf leek het er lang op dat ze om de winst gingen sprinten. Uiteindelijk was het Martijn Rasenberg die solo over de streep kwam. Tim eindigde in het peloton.

“We zouden met z’n allen meespringen”, vertelt Tim Marsman over het plan van Metec-Solarwatt tijdens de laatste wedstrijd van de Holland Cup. Ploegleider Bart van Gog had een plan bedacht en die moesten de renners uitvoeren. “Dat ging goed. Er reed een Duitser weg. Ik spring er achteraan en rijd er eigenlijk best makkelijk heen.”

Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van vijf man. Daarbij ook ex-Metec renner Rick Ottema, Bert-Jan Lindeman, Martijn Rasenberg en de Duitser Luca Dresler. Marsman was een van de motoren van deze ontsnapping, ondanks dat hij zijn krachten spaarde. “Ik voelde dat ik best goed was en probeerde zo zuinig mogelijk in de finale te komen. Heb best lang redelijk op het gemak in de kopgroep gezeten.”

“Op 90 kilometer van het einde hoorde we dat de voorsprong van 5 naar 2 minuten was geslonken. Toen zijn we harder gaan rijden om weg te blijven.” Die voorsprong bleef lange tijd rondom de 2 minuten, maar toen ze in het peloton echt gas gingen geven slonk het naar zo’n 30 seconden. Toch bleef de kopgroep goed ronddraaien en leek het erop dat ze het gingen halen.

“Op de plaatselijke ronden gokte ik op de sprint, voelde me erg goed dus durfde dat wel aan.” Toch kwam het niet aan op een sprint tussen de vijf man. Met nog anderhalve ronde voor het eind was het Martijn Rasenberg die weg wist te komen. Al snel had hij een aantal seconden. “Toen Rasenberg weg reed heb ik verkeerd gegokt. Hoopte eigenlijk dat Ottema of Lindeman het gat dicht ging rijden, maar nu baal ik wel dat ik het niet zelf had gedaan. Had eigenlijk meteen op zijn wiel moeten zitten.”

Rasenberg weet uiteindelijk te winnen en Tim wordt in extremis nog teruggepakt door het peloton. Toch is Tim blij met zijn prestatie. “Ben er een tijdje uit geweest en doe nu weer mee voor de overwinning. Dat is waar ik het voor doe en ik ben blij dat er nog mooie koersen aankomen.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.