Tim Marsman tweede in Flanders Tomorrow Tour

Tim Marsman tweede in Flanders Tomorrow Tour

Tim Marsman is tweede geworden in de Flanders Tomorrow Tour. Ook in het ploegenklassement was er een tweede plek voor Metec-Solarwatt. Huub Artz behaalde met een zesde plek ook een top 10-notering.

“Een nette uitslag”, noemt Tim Marsman zijn tweede plek in de Vlaamse meerdaagse. Marsman werd vorig jaar 8e en hoopte dat dit jaar te verbeteren. “Dat is wel gelukt, jammer dat alleen Lars Boven sterker was. Ik heb het nergens laten liggen, niet in de etappes en ook niet in de tijdrit, dus moet ik tevreden zijn met mijn tweede plek.”

Deze driedaagse in Vlaanderen wordt gezien als een van de toonaangevende beloftenkoersen. Met alle grote opleidingsteams aan het vertrek is het een ideale krachtmeting voor de U23 categorie.

In de eerste rit wisten Tim Marsman en Tibor del Grosso mee te schuiven in de kopgroep. Al snel werd duidelijk dat de renners die op dag 1 in de aanval zaten mee gingen doen voor een plek in het eindklassement. Op de tweede dag miste Del Grosso de kopgroep en was het aan Tim Marsman om voor het klassement te gaan. Na een zesde en negende plaats was het voor Tim belangrijk om een goede tijdrit te rijden. En dat lukte.

“De tijdrit ging erg goed, misschien was dit wel de beste tijdrit die ik ooit in het shirt van Metec-Solarwatt heb gereden. Lars Boven is uiteindelijk zes seconden sneller, maar ik kan geen punt aanwijzen waar ik die tijd verloren heb.” Marsman werd uiteindelijk 6e in de tijdrit.

In de laatste rit, van 124 kilometer, hebben de mannen van Metec-Solarwatt er alles aan gedaan om Tim alsnog de gele trui te bezorgen. Tim stond vooraf tweede in het klassement, op zes seconden van Lars Boven(TJV). Marsman probeerde er alles aan om de zes seconden terug te pakken. “We hebben als team geprobeerd om Jumbo-Visma onder druk te zetten, maar telkens als we aanvielen zaten zij in ons wiel.”

Op naar Tsjechië

Komende week start Marsman in de Tour of South Bohemia, een 2.2 wedstrijd in Tsjechië. Daarna hoopt hij aan de start te staan van de Gooikse Pijl, Munsterland Giro en Parijs-Tours. Opnieuw wedstrijden waar hij zich wil laten zien. “Vooral in de Tour of South Bohemia hoop ik weer een goede uitslag te rijden. Ook daar zit een korte tijdrit in en met deze benen kan ik niets anders dan uitkijken naar die koers in Tsjechië.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.