Tim Marsman wint openingsrit in Loir et Cher

Tim Marsman wint openingsrit in Loir et Cher

Tim Marsman heeft de eerste rit in Tour du Loir et Cher gewonnen. Na 146 kilometer was Tim de snelste in Chailles. Aleks Krasts van Tartu 2024 werd tweede en Callum MacLeod van ABLOC kwam als derde over de streep.

“Na 35 kilometer reden we eigenlijk al weg, uiteindelijk met 3 man.” Samen met Macleod en Krasts reed Tim een mooie voorsprong bij elkaar. “Al snel bleek de samenwerking goed en bleven de mannen voorop. ‘Reed een beetje op reserve en ben pas op het plaatselijke ronde gaan versnellen.”

Hoe dichterbij de finish kwam hoe meer het besef kwam dat dit wel eens de goede groep “Toen kreeg ik steeds meer vertrouwen dat we ervoor zouden blijven.” Tim besefte dat hij een van de sterkste was. “Dus ik durfde het wel op een sprint aan te laten komen.”

Uiteindelijk afgetekend

In de straten van Chailles was Tim met overmacht de snelste. Hij won afgetekend de rit. Naast de ritwinst pakt Tim ook het geel en het groen. “Ik voel me goed en met deze benen denk ik dat ik wel ver kan komen in het algemeen klassement. We gaan er alles aan doen.”

Loir et Cher duurt nog tot en met zondag.

Foto’s: Kim Charlton

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.