Uitgewaaid in de Altena

Uitgewaaid in de Altena

De renners waren net niet scherp genoeg in de Altena Biesbosch Ronde.

Op Paasmaandag stond de nationale klassieker Altena Biesbosch Ronde op het programma. De wedstrijd over 170,9 kilometer vanuit start- en finishplaats Werkendam leidde het peloton door het natuurgebied de Biesbosch en de omliggende polder.

Direct na de start werd de zweep over het peloton gehaald. Verschillende keren scheurde de grote groep in waaiers uiteen, maar het duurde nog een klein uur voordat de eerste grote waaier met enige voorsprong ontstond. In de 21 renners sterke kopgroep zaten vier Metec-TKH-renners: Johim Ariesen, Jasper Hamelink, Stefan Kreder en Lars van den Berg. Dennis van den Berg en Jelle Nieuwpoort zaten in de tweede waaier.

Terwijl de eerste waaier steeds verder uitdunde, reed er vooraan een vijftal renners -zonder Metec-TKH-man- weg. Na een valpartij moest Jasper voorin afhaken en werd het gat met de koplopers langzaam groter. De Belg Benjamin Verraes (VDM Van Durme-Michiels-Trawobo CT) liet zien dat hij goede benen had en overbrugde het gat, op dat moment 25 tellen, met de kopgroep. Goed samenwerkend bereikten de vluchters de finale. Toen vond ex-AccentJobs-Wanty-prof Verraes het mooi geweest en begon aan zijn indrukwekkende solo naar de zege. De overgebleven vluchters moesten laten begaan, maar wisten wel uit de greep van de achtervolgende groep te blijven. Johim sprintte als eerste achtervolger naar een vijfde plek.

,,Ondanks de uitslag hebben we ons goed laten zien’’, meende ploegleider Robin Chaigneau. ,,Die kopgroep reed in de bevoorrading weg. Onze jongens hadden toen een bevoorradingszak op de rug en waren verrast. Jasper zette zich direct op kop en wat later hielp de rest mee.’’ Maar waar het kwartet het gat niet dicht kreeg, maakte Verraes de sprong dus wel. ,,Die deed in z’n eentje wat onze mannen niet voor elkaar kregen. Dat was wel straf.’’

Uitslag
1. Benjamin Verraes (BEL) VDM Van Durme-Michiels-Trawobo CT – 3:55:55
2. Joris Blokker – Monkey Town CT + 1:17
3. Jaap Kooijman – WV De Jonge Renner + 1:21
5. Johim Ariesen + 1:50
9. Lars van den Berg + 2:19
11. Stefan Kreder + 2:45
DNF Jasper Hamelink
DNF Jelle Nieuwpoort
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie