Wessel Mouris komt Metec-SOLARWATT versterken

Wessel Mouris komt Metec-SOLARWATT versterken

Wessel Mouris rijdt volgend jaar in het shirt van Metec-SOLARWATT. De 20-jarige Noord-Hollander maakt de overstap van Scorpions. Mouris is een allrounder die het vooral moet hebben van de zware koersen.

“Ik heb er super veel zin in”, vertelt Wessel Mouris. “Ik ben vooral gewoon heel blij met deze stap omdat ik denk dat Metec-SOLARWATT een perfecte ploeg voor mij is om mezelf te ontwikkelen als wielrenner.” Wessel heeft een belangrijk doel om in zijn laatste jaar als belofte-renner te behalen. “Ik wil bij Metec-SOLARWATT mijn droom om profwielrenner te worden na te jagen.” Volgend de Noord-Hollander moet dat bij de ploeg uit Tiel zeker gaan lukken. “Een mooi programma met een gemotiveerde groep renners dus heb er nu al zin in.”

Foto: Hgrsmedia

Op het NK in Sittard liet Wessel zich zien door 6e te worden. Een paar dagen eerder werd hij, vlak achter Axel en voor Huub, 4e op het NK Tijdrijden. Net als Axel van der Tuuk mag Wessel komende week mee doen met het EK in Drenthe. Wessel is door de bondscoch geselecteerd om de tijdrit te rijden.

Foto: Hgrsmedia

Wessel is bezig aan een goed jaar. Hij won een rit in de Carpathian Couries Race en liet zich ook zien in Olympia’s Tour. In de koninginnenrit in Limburg werd hij 8e. Reed lang in de aanval, maar pech op de Maasberg zorgde ervoor dat hij voorin weg viel.

Ploegleider Arjan Ribbers vertelt dat Metec-SOLARWATT Wessel al een tijdje in het oog heeft gehouden. “Eigenlijk al vanaf Olympia’s Tour is hij bij ons in de picture.” Ribbers vertelt over de vele kwaliteiten van Mouris. “Een renner die z’n mannetje staat in de Nederlanfdse koersen, maar ook heeft laten zien bergop mee te kunnen.”

Metec-SOLARWATT is niet de enige die de kwaliteiten van Wessel ziet. “Hij is dit jaar beloont met meerdere selecties voor de nationale selectie, met als ultieme beloning voor een goed jaar, dat hij het EK tijdrijden mag rijden.”

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.