“Wij hebben er ontzettend hard voor gewerkt”

“Wij hebben er ontzettend hard voor gewerkt”

Tim Marsman is blij met het werk dat de ploeg heeft opgeknapt in Loir et Cher. Het team onder leiding van ploegleider Adri van Houwelingen zorgde ervoor dat Tim vier dagen lang in het geel bleef rijden en uiteindelijk de leiderstrui mee naar huis mocht nemen.

Foto’s: @kimberleec

“Na de eerste etappe hadden we al een mooie voorsprong, met een aardig gat op bijna het hele peloton”, vertelt Tim Marsman nadat hij de UCI 2.2 koers op zijn naam heeft geschreven. Tim won de eerste rit in de streek net boven Tours. Door die overwinning pakte hij een mooie voorsprong op bijna het gehele peloton.

Die ritzege was het teken voor de ploeg om alles op het geel te zetten. “We hebben besloten om het geel te verdedigen de rest van de week, mooi dat het dan ook lukt.” De ploeg bestond naast Tim uit Victor Broex, Michiel van Vliet, Roy Hoogendoorn, Hidde van Veenendaal en Lars Hohmann.

“Het was een hele zware week, niet alleen voor mij, maar ook voor m’n ploeggenoten”, vertelt Tim. Ze hebben de afgelopen dagen te maken gehad met regen in het Franse departement Loir et Cher. “We hebben allemaal ontzettend hard gewerkt om dat geel te verdedigen, mooi dat het dan ook gelukt is.” Uiteindelijk hield Tim 3 seconden voorsprong op de Brit Callum Macleod.

Ook het begeleidingsteam kijkt met veel plezier terug op de week in Loir et Cher. “Ik vind dit harstikke mooi natuurlijk”, vertelt ploegleider Adri van Houwelingen. “Volgens mij is dit de 4e eindoverwinning in een 2.2 voor Metec-SOLARWATT, dus dit gebeurt echt niet elk jaar.”

De ervaren ploegleider roemt het teamwork wat hij afgelopen week gezien heeft. “De ploeg heeft vanaf dag twee volledig in dienst gereden van Tim. Het is jammer dat Victor ziek heeft moeten opgeven, maar de vier overgebleven belofte renners hebben zich uitstekend geweerd.”

Op naar de volgende koersen

“We hebben het uiteindelijk gered en dat geeft een super goed gevoel.” Deze overwinning is een resultaat van keihard werken. Niet alleen van Tim om terug te keren na zijn schouderbreuk, maar ook van het gehele tem. “Mooi voor de ploeg dat het eindelijk allemaal bij elkaar komt. Hopelijk kunnen we hierop doorbouwen voor de rest van het seizoen.”

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.