Zuur einde van mooie week in de ZLM Tour

Zuur einde van mooie week in de ZLM Tour


Metec-SOLARWATT heeft zich afgelopen week goed laten zien, maar kende ook de nodige pech. De ploeg kwam volledig aan de finish in Oosterhout, maar niet zonder kleerscheuren. Voornaamste slachtoffer is Thijs de Lange, hij brak zijn enkel.

In de proloog was het Axel van der Tuuk die zich naar een 13e plek reed. Tussen alle WorldTour en Pro-continentale renners een nette uitslag voor de renner die vorig jaar als enige de finish wist te halen. In de dagen daarna zagen we Thijs de Lange en Lars Hohmann in de aanval en handhaafden de rest van de renners zich goed in het peloton.

In de laatste rit leek het er naar uit te zien dat we met de gehele ploeg heelhuids de finish gingen bereiken. Maar een valpartij van Thijs de Lange bracht daar verandering in.

Hij verbeet de pijn en kwam nog wel over de finish, maar na controle in het ziekenhuis bleek hij zijn enkel te hebben gebroken. Voorlopig komt er dus een einde aan de mooie reeks meerdaagse koersen die Thijs aan het rijden was. Na Alpes Isere, l’oise en de ZLM Tour hoopte hij komend weekend in de Tour du Pays de Montbéliard te starten, de koers waar hij vorig jaar een rit wist te winnen.

Voorlopig is Thijs druk met het revalideren en hoopt hij weer sterker terug te komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thijs de Lange (@thijsdelange)

Allemaal aan de finish

Ondanks de gebroken enkel van Thijs hebben alle mannen de finish in Oosterhout weten te bereiken. Waar vorig jaar ziekte en pech nog roet in het eten gooiden is het de ploeg van ploegleider Bart van Gog nu gelukt om ondanks de warme omstandigheden voltallig de finish te bereiken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.