Opstelling Volta Limburg Classic

Opstelling Volta Limburg Classic

Op zaterdag 2 april staat de Volta Limburg Classic (UCI 1.1) op het programma.

De ‘mini-Amstel Gold Race’ wordt voor de 43e keer verreden. Op het 198,0 kilometer lange parcours heeft de organisatie 28 beklimmingen weten te proppen. Vanuit start- en finishplaats Eijsden rijden de mannen twee grote lussen door het Zuid-Limburgse heuvelland, om na een lokale ronde van 6 kilometer te finishen.

Parcours Volta Limburg Classic 2016

Eerder bekend onder de naam ‘Hel van het Mergelland’ heeft de wedstrijd grote namen op de erelijst. In 2008 kwam de Duitse supertijdrijder Toni Martin, toen nog redelijk onbekend, in de stromende regen met de zege naar huis.

Metec-TKH voor Volta Limburg Classic

Aan het vertrek staan een aantal grote namen, zoals de Belg Philippe Gilbert (BMC Racing Team), de Italianen Davide Rebellin (CCC-Sprandi-Polkowice) en Damiano Cunego (Nippo-Vini Fantini) en de Duitser Gerald Ciolek (Stölting Service Group). Ploegleider Adri van Houwelingen neemt Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Jasper Hamelink, Dries Hollanders, Sjoerd Kouwenhoven, Stef Krul, Oscar Riesebeek en Robbie van Bakel mee.

Mocht je niet in staat zijn om de koers aan de kant van het parcours bij te wonen, de wedstrijd wordt ook uitgezonden op de Limburgse regionale zender L1.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op de website van de organisatie.

Geen reactie's

Geef een reactie