Aanvallend in Voerendaal

Aanvallend in Voerendaal

In de Hel van Voerendaal lieten de Beloften-renners zich weer van de beste kant zien.

Het parcours van de Hel van Voerendaal was een zware. De voorlaatste koers van de Belgisch-Nederlandse U23 Road Series -rondom Schin op Geul- telde 165,6 wedstrijdkilometers, verdeeld over negen ronden van 18,4 kilometer. Per ronde moesten vijf klimmetjes overwonnen worden.

Vanwege de zwaarte van de koers duurde het even tot dat de eerste serieuze vluchtpoging op gang kwam. In etappes kwam een viertal renners voorop. Danny van der Tuuk was één van het kwartet dapperen. De voorsprong van de vier schommelde constant en kende 2:40 als maximum.

Terwijl de koplopers gestaag hun rondjes draaiden, verbrokkelde achter hen het peloton steeds verder. Half koers was het aantal renners in koer gedaald tot 60. Tot in de laatste ronde wist Danny deel uit te maken van de kopgroep. Toen de vier werden ingerekend, nam een groep met Marijn van den Berg de leiding over. In de laatste kilometers sprong de Belgische klassementsleider Laurens Huys (Lotto-Soudal U23) weg en reed solo naar de streep. Marijn werd op uiteindelijk tiende.

Danny reed het overgrote deel van de dag in de kopgroep. ,,We waren met z’n vieren weg en dat ging best lekker. Na 90 kilometer kwam er een groepje aansluiten, maar daar reden we direct weer van weg. Jammer dat de koers een rondje te lang duurde.’’

Marijn toonde in de finale nog ambities, maar dat resulteerde niet in een goede uitslag. ,,Ik had vandaag goede benen en kon ook makkelijk volgen. Het was een slopende koers en dat vind ik wel lekker. Helaas kon ik geen korte uitslag rijden en daar baal ik eigenlijk wel een beetje van.’’

Uitslag
1. Laurens Huys (BEL) Lotto-Soudal U23 – 4:15:43
2. Sander De Pestel (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:32
3. Stan Van Tricht (BEL) GM Recycling + 0:32
10. Marijn van den Berg + 0:36
27. Dylan Bouwmans + 4:16
DNF David Dekker
DNF Tim Marsman
DNF Danny van der Tuuk

 

Geen reactie's

Geef een reactie