Aanvallende koers niet beloond

Aanvallende koers niet beloond

Ondanks dat er in elke vluchtgroep een Metec-TKH-renner zat, bleven de mannen met lege handen in de GP Stad Sint-Niklaas (UCI 1.2).
In Sint Niklaas was de organisatie opzoek na een opvolger van Tour de France-winnaar Chris Froome. Tot vorig jaar was deze wedstrijd een na-Tour criterium. Vanaf dit jaar is de zevende en voorlaatste wedstrijd voor de Belgische Topcompetitie gepromoveerd tot UCI 1.2-wedstrijd. De 180 kilometer lange wedstrijd werd verreden over vijf ronden van 36 kilometer.

De eerste aanval van de koers kwam op naam van een viertal renners, met daarbij Robbie van Bakel, maar na enige kilometers met lichte voorsprong te hebben gereden werd het kwartet weer ingerekend. Ook een zestal met Arno van der Zwet keer maar een kleine voorsprong. Hetzelfde voor een vijftal met Jordi van Loon. Geen wonder ook, er werd in het eerste uur zo’n 47 kilometer afgeraffeld.

De sluwe Dries Hollanders verzekerde zich wel van een plekje in een negenmans kopgroep die snel een ruime minuut voorsprong. Bij de tweede doorkomst waren er nog drie renners van over. Dries moest laten gaan, maar een vijftal met Maarten van Trijp maakte er weer een achttal van. Maar met nog anderhalve ronde voor de wielen werden alle vluchters weer ingerekend.

Kopgroep GP Stad Sint-Niklaas

Daarna was het opnieuw Arno die probeerde weg te komen. Als lid van een vijftien koppige groep leek hij een geode kans te maken, maar door onenigheid in de (te) grote vluchtgroep werd ook deze vlucht om zeep geholpen. Daarna bleek een massaprint onafwendbaar. Daarin was de Fransman Justin Jules (Veranclassic-AGO) de rapste.

Uitslag
1. Justin Jules (FRA) Veranclassic-AGO – 4:00:09
2. Alfdan De Decker (BEL) Home Solution-Anmapa-Soenens + 0:00
3. Anthony Giacoppo (AUS) Avanti-IsoWhey Sport + 0:00
29. Jordi van Loon + 0:00
45. Robbie van Bakel + 0:00
74. Dries Hollanders + 0:17
99. Arno van der Zwet + 0:26
109. Sjoerd Kouwenhoven + 1:28
DNF Luuk Lohuis
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie