Aanvallende koers in de Achterhoek

Aanvallende koers in de Achterhoek

In de Ronde van de Achterhoek reden de mannen een aanvallende koers, maar bleef een korte uitslag uit.

Vanuit startplaats Doetinchem begonnen de renners aan de 191,6 kilometer Ronde van de Achterhoek. De nationale klassieker kende een hele rits onverharde stroken die de koers zwaar maakten.

De vroege vlucht van de koers ontstond toen de eerste onverharde stroken gepasseerd waren. Een groep van acht renners, met daarbij ook Tim Marsman, wist uit de greep van de hoofdmacht te komen. Het octet fietste snel anderhalve minuut voorsprong bij elkaar.

Het duurde lang voordat de laatste elementen van de kopgroep door het uitgedunde peloton werden ingerekend. Nederlands kampioen Elite zonder contract Robin Löwik (WV De IJsselstreek) nam de aanval over. Hij kreeg Marco Doets (Alecto CT) mee. Later kwamen ook Rick Ottema en Daan van Sintmaartensdijk (Alecto CT) aansluiten. Meer dan dertig seconden bedroeg de voorsprong van de kopgroep nooit.

In de laatste ronde sprong Doets weg en waar zijn voormalige vluchtgenoten werden ingelopen, wist hij zijn voorsprong tot op de streep vast te houden. Zijn ploeggenoten Coen Vermeltfoort en Van Sintmaartensdijk completeerden het podium. Arvid de Kleijn werd achtste.

Uitslag
1. Marco Doets – Alecto CT – 4:35:19
2. Coen Vermeltfoort – Alecto CT + 0:06
3. Daan van Sintmaartensdijk – Alecto CT + 0:06
8. Arvid de Kleijn + 0:06
41. David Dekker + 0:22
44. Rick Ottema + 0:31
54. Dennis van der Horst + 3:51
DNF Jelle Bootsveld
DNF Tim Marsman
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie