Aanvallers stranden in Overijssel

Aanvallers stranden in Overijssel

In de Ronde van Overijssel kregen aanvallers geen ruimte, maar wist Hartthijs de Vries naar plek vier te sprinten.

In de 68e Ronde van Overijssel (UCI 1.2) -rit drie in de Holland Cup- kregen de renners een perfecte fietsdag voorgeschoteld. Vanuit start en finishplaats Rijssen reden de mannen 199.8 kilometer door de provincie, om vervolgens in ‘het Schwarzwald’ te finishen.

Vanuit het vertrek werd er flink tempo gereden, waardoor het voor aanvallers weinig aantrekkelijk was om een ontsnapping te wagen. Het duurde dan ook tot ver voorbij half koers dat er op de Holterberg een ontsnapping met de nodige voorsprong wegreed. Bij dat drietal zat ook ras-aanvaller Rick Ottema. In het peloton werd het gevaar van het koptrio onderkend en werd er een verwoede achtervolging ingezet. Rick probeerde op de lokale omloop ook nog een paar keer om uit de greep van het stevig uitgedunde peloton te komen, maar tevergeefs. In de onontkoombare groepssprint maakte Coen Vermeltfoort het werk van zijn VolkerWessels CT-ploeggenoten knap af. Hartthijs de Vries sprintte naar plek vier.

,,Het werd de hele dag behoorlijk doorgereden, waardoor ontsnappen moeilijk was’’, keek Hartthijs terug. ,,In de finale kon ik goed van voren blijven, maar raakte in de eindsprint ingesloten. Eigenlijk kan ik niet zeggen dat ik gesprint heb. En vierde is leuk, maar net niks.’’

Foto: Holland Cup – Herbert Huizer

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.