Actieve koers in Polen, bergtrui voor Rick Ottema

Actieve koers in Polen, bergtrui voor Rick Ottema

In de eerste verreden etappe in de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour lieten de mannen zich actief van voren zien.

Wat origineel als de tweede etapppe van de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour zou zijn -de proloog en de eerste etappe werden geschrapt- bracht de mannen van Babimost over 128,5 kilometer naar Zbąszynek.

In de snelgestartte etappe duurde het een tijdje voordat er een renner enige ruimte kreeg. Thijs de Lange deed een dappere poging, maar kreeg geen vluchtgenoten mee. Hij bleef een aantal kilometer vooruit, pakte een bonificatiesprint, waarna hij werd ingerekend. Daarop probeerde Rick Ottema zijn kans. Hij kreeg Tim van Dijke (Jumbo-Visma Development Team) met zich mee, maar ook zij werden na een tussensprint ingerekend.

Op de plaatselijke omlopen probeerde Tim Marsman weg te komen. Samen met Robin Löwik (WV De IJsselstreek) sloeg hij een mooi gaatje, maar werd hij in de laatste kilometer overstoken. Daarop wist de Deen Frederik Rosenberg Madsen (Uno-X Pro CT) zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

,,Na twee afgelaste etappes konden we vandaag eindelijk rijden’’, keek ploegleider Adri van Houwelingen terug. ,,De jongens hebben zich goed laten zien. Het was wel leuk dat het voornamelijk Nederlanders waren die wat van de koers probeerden te maken.’’

Door de bonificaties staan Rick, Thijs en Jason in de top tien van het tussenklassement. Rick kreeg bovendien de groene bergtrui om zijn schouders.

Geen reactie's

Geef een reactie