Afvalkoers in Montbéliard

Afvalkoers in Montbéliard

De eerste rit in lijn in de Tour du Pays de Montbéliard was een ware afvalkoers.

In de Tour du Pays de Montbéliard (UCI 2.2U) reden de renners omlopen rondom Hérimoncourt. De 146,4 kilometer lange wedstrijd werd verreden op een 18,3 km lange omloop met een 5,5 kilometer lange klim (6% gemiddeld) die acht keer afgelegd moest worden.

Naast het lastige parcours moesten de Beloften ook met pech afrekenen. Zo moest Tim Marsman twee keer van fiets wisselen en had Lars Hohmann te maken met een lekke band. Terwijl aan de achterkant van het peloton de deur wijd open stond, probeerden aan de voorkant verschillende vluchters weg te komen.

Waar Loe van Belle (Jumbo-Visma Development Team) de snelste van een vluchtgroep van vier renners was, wisten zowel Victor Broex (18e) en Lars (22e) zich in het eerste deel van het peloton (48 renners) te handhaven.

,,Het ging vandaag redelijk’’, keek Victor terug. ,,Het was een lastig rondje met een zware klim erin! Het werd een echte afvalkoers en we bleven in de finale met een groep van zo’n veertig man over. We sprinten voor plek vijf en Lars zorgde er voor dat ik in een goede positie kon beginnen. In de hobbelende laatste 500 meter had ik last van een overslaande ketting dus kon ik mijn sprint niet echt rijden. Dat was wel balen!’’

Geen reactie's

Geef een reactie