Afzien op het NK Beloften

Afzien op het NK Beloften

Op het Nederlands kampioenschap voor Beloften konden de mannen niet tonen wat ze in huis hebben.

De nationale titelstrijd werd –net als vorig jaar– verreden rondom de VAM-berg bij het Drentse Wijster. Op het inmiddels bekende parcours van 7,3 kilometer met de beruchte beklimming in kamelenbult-vorm op de voormalige vuilnisbelt moest 17 keer genomen worden.

Al vroeg in koers stond de deur achteraan open. De warme en vochtige omstandigheden knepen veel renners al vroeg de adem af. Ook het slopende parcours deed zijn werk.

Ondanks de zware omstandigheden duurde het toch nog tot de vijfde ronde, voordat er enige afscheiding kwam. Een groep van zeven renners wist een gaatje te slaan met de rest van de groep. Het zevental wist de voorsprong goed uit te breiden en mocht uiteindelijk om de zege rijden. Jumbo-Visma Development-renner Tim van Dijke soleerde naar de zege.

In de achtervolging wist een elftal renners -opnieuw zonder Metec-SOLARWATT-renners- zich los te maken. In het verbrokkelde peloton wisten drie renners zich te handhaven. Daarvan was Victor Broex op plek 29 de eerste, voor Adne Koster (30e) en Lars Hohmann (34e).

Ploegleider Adri van Houwelingen had duidelijk meer van zijn manschappen verwacht. ,,De jongens hebben ondermaats gepresteerd’’, klinkt het harde oordeel. ,,Dit past niet bij het niveau en de ambities van onze ploeg.’’

Geen reactie's

Geef een reactie