Arno van der Zwet na val uit OT

Arno van der Zwet

Arno van der Zwet na val uit OT

NkopgroepOTa een valpartij in de derde etappe van Olympia’s Tour moest Arno van der Zwet de strijd staken.

 

De derde etappe reden re renners rond de Limburgse Reuver. Vanuit de grensplaats werd een etappe van 159,7 kilometer verreden. Twee grote omlopen om het Duitse Brachter Wald met wat hoogteverschil, werden gevolgd door vier plaatselijke rondes van 6,4 kilometer.

De eerste aanval kwam uit de hoek van Sjoerd Kouwenhoven. Hij kreeg drie andere renners mee. Maar na een korte vluchtpoging werd het kwartet w2015-05-14_et3OTeer ingerekend. Een vlucht van een vijftal, met daarbij Remco te Brake, Twan Castelijns (Baby-Dump Cycling Team), de Belg Nicolas Vereecken (Team 3M), de Zwitser Théry Schir (BMC Cycling Team) en de Fransman Pierre Mongorge (Team Bliz-Merida), had meer succes. Even later maakten
Rens te Stroet (Cycling Team Jo Piels) en Dick Janssen (WV De Jonge Renner) er een zevenkoppige vluchtgroep van.

In het peloton kwam Arno van der Zwet, tweede in het klassement, hard ten val en moest daarna de strijd staken. De voorsprong van de kopgroep blijft door het harde werk van Cycling Team Join’s-De Rijke van klassementsleider Jetse Bol onder controle. De mzximale voorsprong bedroeg ongeveer 2:50.

Bij de voorlaatste doorkomst bedroeg de voorsprong nog altijd 1:20. Maar in de laatste tien kilometer smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Parkhotel Valkenburg plaveide de weg voor een nieuwe overwinning van hun sprinter Wim Stroetinga. Deze hoefde alleen maar hard te sprinten om zijn tweede etappewinst, de twaalfde in totaal, te behalen. Johim Ariesen werd vierde. In het algemeen klassement is, na het wegvallen van Arno, Jasper Hamelink op de elfde plek de best geklasseerde.

 

Geen reactie's

Geef een reactie