Arvid de Kleijn 13e in tropische GP Cerami

Arvid de Kleijn 13e in tropische GP Cerami

Ook in België was het vandaag verzengend heet. Toch wist Arvid de Kleijn 13e te worden in de GP Pino Cerami.

Vanwege de warmte werd de 53e GP Pino Cerami (UCI 1.1) met een kleine 50 kilometer ingekort. De renners reden nu ‘slechts’ 163 kilometer van Saint-Ghislain naar het naastgelegen Frameries. Het parcours kende een grote ronde van 149 kilometer, gevolgd door één lokale ronde van 13,8 kilometer.

De warmte -de thermometer zou de 40 graden aanraken- leek de aanvalslust van het peloton behoorlijk in toom te houden. Een drietal renners wist na een 25 kilometer toch voorsprong op het peloton te pakken. Een gat dat snel opliep tot ruim 3:30. Veel renners werden uit het wiel gereden, om vervolgens op te geven.

De sprintersploegen van Katusha-Alpecin en Vital Concept-B&B Hotels namen de verantwoordelijkheid op zich om het gat met de koplopers te verkleinen. Op 15 kilometer van de streep werden de vroege vluchters ingerekend, maar probeerde een viertal verse vluchters weg te rijden. Het kwartet wist het tot onder de rode vod vol te houden, waarna ze overspoeld werden door het peloton. De Fransman Bryan Cocquard mocht daarop het zegegebaar maken. Arvid de Kleijn sprintte naar plek 13.

,,De benen wilden op het laatst niet meer wat ik wilde’’, pufte Arvid na de finish. ,,Ik kon niet echt meer versnellen. Het was echt superwarm vandaag. Ik denk dat ik wel vijftien bidons heb gedronken. En in de finale rijdt ik ook nog eens lek. Dan moet je terug zien te komen en daardoor raakte ik toch wel oververhit. Maarja, daar hadden wel meer mannen last van.’’

Geen reactie's

Geef een reactie