Arvid de Kleijn derde in Groningen

Arvid de Kleijn derde in Groningen

In de vrije klassieker Ronde van Groningen wist Arvid de Kleijn naar het podium te rijden.

De Ronde van Groningen vertrok uit Uithuizermeeden om daar 172,0 kilometer later ook weer te finishen. Met een grote lus langs de Waddenzee, werd de koers afgesloten met een lokale ronde.

Al vroeg in koers werd het peloton op een lang lint getrokken. Regelmatig scheurde het lint in stukken, maar even zo vaak liep -vooraan- de boel weer samen. Aan de achterkant moesten regelmatig groepjes wel afhaken.

Voorbij half koers reed een tiental renners, met daarbij Arvid de Kleijn, de winnaar van 2018 Rick Ottema en Jason van Dalen, weg uit de eerste grote groep. Na een nieuwe samensmelting sprong een zestal renners, met opnieuw Jason, weg.

Uit de achtergrond kwam [Ster van Zwolle-winnaar Coen Vermeltfoort (Alecto CT)] opzetten. Op vijftien kilometer van de meet ging de ex-Roompot-renner op-en-over de zes vluchters die even later gezelschap kregen van nog acht renners. Vooral de teruggekeerde Stef Krul deed er alles aan om het gat naar de koploper te dichten, maar de Metec-TKH-mannen kregen geen hulp in de achtervolging.

Ex-prof Vermeltfoort soleerde onbedreigd naar zijn tweede seizoenszege. De Belg Jordy Meeus (SEG Racing) klopte Arvid in de strijd om plek twee.

Uitslag
1. Coen Vermeltfoort – Alecto CT – 3:53:37
2. Jordy Meeus (BEL) SEG Racing + 0:16
3. Arvid de Kleijn + 0:16
7. Jason van Dalen + 0:18
9. Rick Ottema + 0:18
14. Stef Krul + 1:01
37. Jelle Bootsveld + 3:25
46. Thijs de Lange + 3:25
52. Tim Marsman + 3:31

Geen reactie's

Geef een reactie