Arvid de Kleijn derde in Zeeland

Arvid de Kleijn derde in Zeeland

In de Tacx Pro Classic wist Arvid de Kleijn naar het podium te sprinten.

De 60e uitvoering van de Ronde van Midden-Zeeland, tegenwoordig de Tacx Pro Classic (UCI 1.1), telde 204,6 wedstrijdkilometers. Gestart werd er in Middelburg, om vervolgens op het Delta-werkeiland Neeltje Jans te finishen.

De provincie Zeeland staat normaliter bekend om het mooie weer en de grote kans op wind. Dit keer was het omgekeerd. Veel regen en nauwelijks wind. Voor ‘thuisrijder’ Thijs de Lange geen enkel probleem. Na een paar kilometer sprong hij weg en kreeg hij drie renners met zich mee. In geen tijd wist het kwartet een voorsprong van bijna vier minuten.

Onder aanvoering van de sprintersploegen Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step werd de voorsprong langzaam maar zeker weer teruggebracht. Op 45 kilometer van de meet was de vluchtpoging van Thijs ten einde. Een tweetal renners nam de aanval over, maar zij werden met nog 25 kilometer koers ingerekend.

Daarop lieten de ploegen van de rappe mannen niemand meer een noemenswaardige voorsprong nemen. In de sprintvoorbereiding reed de zwart-blauwe Metec-TKH-trein (Sjoerd Bax, Stef Krul en Rick Ottema) brutaal naast hun gele en blauwe soortgenoten. Op de streep was Arvid de Kleijn nét niet bij machte de Italiaanse Europees kampioen Elia Viviani te verschalken. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) won met een fietslengte verschil. Sprintloods Jason van Dalen werd nog knap achtste.

,,Het was een koud dagje’’, klappertandde Thijs na de streep. ,,Maar het was wel een leuke koers.’’

1 Reactie
  • HARRY HERMKENS
    Geplaatst op 22:34h, 12 oktober

    Mooie afsluiting van een super seizoen!!

Geef een reactie