Arvid de Kleijn nipt geklopt in Kustpijl

Arvid de Kleijn nipt geklopt in Kustpijl

In de Kustpijl Knokke-Heist kwam Arvid de Kleijn net te kort voor de zege.

De Kustpijl Knokke-Heist (UCI 1.2) telde 199,6 kilometer, verdeeld in vijf grote ronden, gevolgd door vijf kleine finalelussen rondom Knokke-Heist.

Na een paar kilometer zette Dennis van der Horst de eerste ontsnapping van de dag op. Hij kreeg twee renners mee, maar werd al snel weer ingerekend. In een volgende etappe kreeg Thijs de Lange met drie andere vluchters wél de ruimte. De voorsprong liep al snel op tot ruim twee minuten. Het peloton -onder leiding van de ProContinentale Wanty-Groupe Gobert-ploeg- hield het verschil op zo’n twee minuten, maar haalde vluchters bij de voorlaatste passage binnen.

In de laatste ronde probeerde een tiental met Rick Ottema nog onder een massale eindsprint uit te komen, maar de sprintersploegen liet de vluchters niet begaan. Op de lijn kwam Arvid de Kleijn nipt te kort voor de zege , die naar Bas van der Kooij (Monkey Town-à BLOC CT) ging.

Een balende Arvid gaf toe dat de sprint niet optimaal verliep. ,,Ik dacht dat ik de snelste van het peloton was, maar ik kwam te vroeg op kop. Ik slaagde er toch nog in om bijna te winnen. Dit is wel een teleurstelling.’’

Geen reactie's

Geef een reactie