Arvid de Kleijn nipt te kort in Westland

Arvid de Kleijn nipt te kort in Westland

In de vrije klassieker Omloop van de Glazen Stad kleurde Stef Krul de koers en sprintte Arvid de Kleijn naar plek drie.

De 35e editie van de Omloop van de Glazen Stad bracht de renners door het kassengebied van het Westland en het Groene Hart. Vanuit start- en finishplaats Honselersdijk stonden 173,6 wedstrijdkilometers op het programma.

Vanuit het vertrek namen de Continentale ploegen het voortouw. Door het hoge tempo van de semi-profs kregen de ontsnappingspogingen nauwelijks ruimte. Na twee uur koers sloeg het peloton in groepen uiteen. Vanuit de eerste groep van zo’n veertig renners reden vervolgens acht renners weg. Stef Krul had daarin gezelschap van Rick van Breda (Monkey Town-à BLOC CT), Joost van der Burg (Vlasman CT), ex-Metec-TKH-renner Jarno Gmelig Meijling (UWTC De Volharding), Mitchell Huenders (HSK Trias), Nick Kemper (WV West-Frisia) en de regiorenners Nick van der Meer (VolkerWessels-Merckx CT) en Sven van Luijk (Willebrord Wil Vooruit). In het laatste ronde was de voorsprong van de acht, die maximaal 40 seconden was, geslonken tot een tiental. Dat was voor Stef en Van Breda het teken voor de aanval.

Metec-TKH hield de groep -met het oog op een mogelijke massasprint voor sprinttroef Arvid de Kleijn- onder controle. Helaas moest Stef met krampverschijnselen vooraan de rol lossen en bleek Van Breda verrassend sterk te zijn. Toen het achtervolgingswerk op 600 meter van de streep stil viel, zag Roy Eefting (WV De Jonge Renner) zijn kans schoon en sprong naar plek twee. Arvid kon hem daarna net niet voorbijsteken en werd derde.

,,Ik had hier gewoon moeten winnen’’, baalde Arvid zichtbaar. ,,Door het afstopwerk van Monkey Town kregen we het gat net niet dicht. Dat was jammer, want ik voelde me goed en dan had er veel meer ingezeten dan de derde plek.’’

Uitslag
1. Rick van Breda – Monkey Town-à BLOC CT – 3:50:20
2. Roy Eefting – WV De Jonge Renner + 0:03
3. Arvid de Kleijn + 0:03
25. Jelle Bootsveld + 0:03
79. Robbie van Bakel + 0:13
80. Thijs de Lange + 0:13
91. Stef Krul + 3:20

Geen reactie's

Geef een reactie