Arvid de Kleijn ondanks val vijfde

Arvid de Kleijn ondanks val vijfde

In de openingsrit van de Tour du Loir-et-Cher is Arvid de Kleijn vijfde geworden.

De eerste etappe van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) bracht de renners van Blois naar het naastgelegen Vineuil. Tussen start en finish kregen de renners 176 lastige wedstrijdkilometers voor de wielen, met drie lokale rondes van 5,0 kilometer als finale.

Al vroeg in koers sprong een tweetal renners weg. De Zwitser Simon Pellaud (IAM-Excelsior) en de Fransman Baptiste Bleier (CM Aubervilliers 93-St-Michel) moesten hard vechten om hun voorsprong te houden voor het peloton liet begaan. De maximale voorsprong bedroeg ruim zeven minuten, waarna de sprintersploegen -waaronder Metec-TKH- aan het werk gingen. Bij een grote valpartij was ook Arvid de Kleijn betrokken. Met vereende krachten werd de sprinter weer naar het peloton geloodst.

Mede door de valpartij, wisten de sprintersploegen het gat met de koplopers niet te dichten. De Zwitserse ex-prof wist vervolgens zijn minder ervaren medevluchter op de meet te kloppen. Arvid toonde veerkracht en werd derde in de pelotonssprint.

,,Toen Arvid viel duurde het een hele tijd voordat we bij hem konden komen’’, legde Adri van Houwelingen uit. ,,Hij heeft een minuut of vijf op de grond gezeten, maar wist daarna toch weer aan te sluiten. Ja, daar hebben we wel bij geholpen’’, bekende de ervaren ploegleider eerlijk. ,,Dat hij in de eindsprint dan toch nog als derde weet te eindigen, dat laat natuurlijk wel zien dat hij karakter heeft.’’

Uitslag
1. Simon Pellaud (SUI) – IAM-Excelsior – 4:08:36
2. Baptiste Bleier (FRA) CM Aubervilliers 93-St-Michel + 0:00
3. Frederik Rodenberg (NOR) Team ColoQuick + 0:22
5. Arvid de Kleijn + 0:22
25. Jason van Dalen + 0:22
37. Jens van den Dool + 0:22
59. Stef Krul + 0:22
60. Lars van den Berg + 0:22
70. Sjoerd Bax + 0:22

Geen reactie's

Geef een reactie