Arvid de Kleijn vierde in Normandië

Arvid de Kleijn vierde in Normandië

In de openingsetappe van de Tour de Normandie drukte Arvid de Kleijn zijn wiel als vierde over de meet.

De eerste etappe van de 39e Tour de Normandie (UCI 2.2) bracht de mannen van Courseulles-sur-Mer naar Le Neubourg. In de tussenliggende 157,5 km waren vier beklimmingen, voordat het lokale parcours van 6 kilometer (vier keer te rijden) bereikt werd.

Het duurde een hele tijd voordat een groepje enige vorm van voorsprong op het peloton kon nemen. Een drietal renners reed weg, maar ondanks de maximale voorsprong van vier minuten was de vlucht, mede door de wind, gedoemd te mislukken.

Op de plaatselijke omlopen werden de vluchters ingerekend en werd de koers in een massasprint beslist. De Deen Nicolai Brøchner van het ProContinentale Riwal Readynez CT mocht het zegegebaar maken en Arvid de Kleijn sprintte naar plek vier.

,,Dat was een zware dag’’, keek Arvid terug. ,,Door de wind moest je constant alert zijn. Van voren zitten was dan ook het beste recept, maar dat kost op dit niveau ook behoorlijk veel energie. Vooral in de finale was het een chaos. We probeerden met de ploeg bij elkaar te blijven, maar soms raakte je elkaar in het gedrang kwijt.’’ Ook ploegleider Adri van Houwelingen was tevreden over de ploegprestatie. ,,De jongens zaten op de van te voren afgesproken punten goed van voren en in de finale hebben ze Arvid goed kunnen helpen. Dat moet je tevreden zijn.’’

Uitslag
1. Nicolai Brøchner (DEN) Riwal Readynez CT – 3:49:47
2. Alberto Dainese (ITA) SEG Racing + 0:00
3. Jelle Mannaerts (BEL) Tarteletto-Isorex + 0:00
4. Arvid de Kleijn + 0:00
30. Dennis van der Horst + 0:00
40. Marijn van den Berg + 0:00
45. Jason van Dalen + 0:00
50. Stef Krul + 0:00
60. Rick Ottema + 0:00

Geen reactie's

Geef een reactie