Arvid de Kleijn vijfde Gooik

Arvid de Kleijn vijfde Gooik

In de Gooikse Pijl wist Arvid de Kleijn als vijfde te finishen.

De Belgische semi-klassieker Gooikse Pijl (UCI 1.1) telde negen rondjes van 22,3 kilometer rondom start- en finishplaats Gooik.

Al in de eerste ronde reed een groep van vijftien renners, met daarbij Metec-TKH-nieuwkomer Adne Koster (Alecto CT), weg van de hoofdmacht. De voorsprong bedroeg maximaal 1:20, waarna de groep in de derde omloop weer gegrepen werd. Daarop nam een achttal renners, met Sjoerd Bax, de benen. Ook zij kregen geen vrijgeleide van het door BORA-hansgrohe geleide peloton. De maximale voorsprong van de acht bedroeg 1:30.

In de zevende ronde liep alles weer samen en alle daaropvolgende ontsnappingspogingen werden ingelopen. Ook een poging van de Belgische Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (CCC Team) en de Slovaak Petr Sagan (BORA-hansgrohe) stierf in schoonheid. Daarop namen de sprintersploegen het heft in handen en werd de koers in een massasprint beslecht. Daarin was de Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) de snelste. Arvid de Kleijn kwam met plek vijf net te kort.

Geen reactie's

Geef een reactie