Arvid de Kleijn wint derde etappe Loir-et-Cher

Arvid de Kleijn wint derde etappe Loir-et-Cher

De derde etappe van de Tour du Loir-et-Cher werd in een groepssprint gewonnen door Arvid de Kleijn.

De derde etappe in de Tour du Loir-et-Cher telde maar liefst 210,0 kilometer. Tussen Mer en Vendôme had de organisatie opnieuw een lastig traject uitgetekend.

Al vroeg in koers reed een kwartet weg, dat het grootste deel van de etappe stand zou weten te houden. Bij een voorsprong van 4:30 vonden de sprintersploegen het genoeg en begonnen ze hun achtervolgingswerk. Het kwartet zou in de laatste twaalf kilometer worden ingerekend door een eerste deel van het peloton.

De lastige finale zorgde ervoor dat de kanshebbers op de etappe volle bak moesten koersen om zicht te houden op die gewenste zege. In het eerste groepje wist zowel klassementsman Stef Krul als de gehavende sprinter Arvid de Kleijn zich voortreffelijk te handhaven. Arvid wist vervolgens met overmacht de sprint te winnen.

Arvid mocht dus in Vendôme het zegegebaar maken. ,,Twee jaar geleden wist ik hier ook al te winnen’’, lachte Arvid breeduit. ,,Ik denk dat de omgeving met hier wel bevalt. Ik ben in de eerste etappe zwaar gevallen en kon toch als derde finishen. Gisteren had ik veel pijn en ook vandaag ging het niet vanzelf. Ik ben wel erg blij dat ik heb doorgezet. Mijn doel was om hier een etappe te winnen en nu dat gelukt is, kan het de komende dagen alleen nog maar beter worden.’’ Het was voor Arvid al weer de derde UCI-zege van het seizoen.

1 Reactie
  • Harry Hermkens
    Geplaatst op 21:58h, 20 april

    GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie