Arvid de Kleijn zesde in Kroatië

Arvid de Kleijn zesde in Kroatië

Rit één van de Ronde van Kroatië werd beslist in een massasprint, waarin Arvid de Kleijn zesde werd.

De openingsrit van de CRO Race (UCI 2.1) bracht de renners van Osijek naar Lipik. In de tussenliggende 210 kilometer lange rit kregen de renners een tweetal lastige klimmetjes voor de wielen.

In de openingsfase kreeg een viertal renners enige voorsprong, maar in de richting van de tussensprint werd het kwartet ingerekend. Nadat de klassementsrenners de tussensprint betwist hadden reed een 14-tal renners, met daarbij Dylan Bouwmans, weg. Ook zij kregen maar weinig ruimte, waardoor ze ook niet lang weg bleven. Een trio kreeg twee minuten voorsprong, maar bleven in de vlakke finale niet weg.

In de onvermijdelijke eindsprint kwam Arvid de Kleijn te kort voor de zege. Hij werd zesde achter de Sloveen Marko Kump (Adria Mobil) die in een millimetersprint de Kazak Yevgeniy Gidich (Astana Pro Team) wist te kloppen.

Dylan was tevreden met zijn plek in de kopgroep. ,,Na 50 km brak het in waaiers en ik was mee met grote namen als Adam Yates en Matej Mohorič. Helaas had CCC niemand mee en reden zij het gat weer dicht.’’ In de finale bracht hij Arvid in de sprint naar voren, waarna die net te kort kwam voor de ritzege. ,,Dat was het dus niet’’, keek de rappe man terug. ,,De mannen zetten me goed af, maar ik haf geen macht in de benen om een goede sprint te rijden.’’

Geen reactie's

Geef een reactie