Arvid de Kleijn zevende in Veenendaal

Arvid de Kleijn zevende in Veenendaal

In de semiklassieker Veenendaal-Veenendaal Classic vocht Arvid de Kleijn zich naar plek zeven.

De 34e editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic (UCI 1.1) kende een hertekend parcours met 190,7 wedstrijdkilometers die vooral over de Utrechtse heuvelrug slingerden.

De eerste anderhalf uur van de koers werd in een hoog tempo, maar in een min-of-meer gesloten formatie afgelegd. Pas in het tweede koersuur waren er een aantal aanvallen van grotere groepen, met een actieve Marijn van den Berg. Het lukte een groep van veertien renners, met daarbij Arvid de Kleijn en oud-Metec-TKH-renner Oscar Riesebeek (Roompot-Charles), om uit de greep van de hoofdmacht te ontsnappen.

De maximale voorsprong op het op-tempo-blijvende peloton schommelde lange tijd rond de 1:30. Op het moment dat de hoofdmacht temporiseerde schoot de voorsprong van de vluchters naar boven de 3 minuten. Bij het ingaan van de laatste ronde (20km) bedroeg de voorsprong 3:25.

Dat betekende dat de renners vooraan mochten uit gaan maken wie er met de zege ging lopen. Op acht kilometer van de meet waagde een drietal renners een aanval. Van die drie was de Australiër Zak Dempster (Israel Cycling Academy) het snelst, thuisrijder Martijn Budding werd tweede, voor de van een ontwrichte schouder herstelde Nick van der Lijke (Roompot-Charles).

Geen reactie's

Geef een reactie