Arvid en Stef in top eindklassement Normandië

Arvid en Stef in top eindklassement Normandië

In de afsluitende rit van de Tour de Normandie hebben Arvid de Kleijn en Stef Krul hun topklasseringen weten te behouden.

De zevende en laatste etappe van de Tour de Normandie (UCI 2.2) telde 147,0 wedstrijdkilometers en leidde van Saint-Lô naar Caen. Onderweg waren er nauwelijks lastige klimmetjes, maar een passage langs de oceaan kon misschien wel van invloed zijn.

Na de eerste klim, vlak voor de eerste bonificatiesprint sprong een viertal renners weg. Het peloton, onder leiding van het Noorse Team Joker-Fuel of Norway van klassementsleider Ole Forfang, liet het kwartet ruim drie minuten wegrijden, maar hield het daarna onder controle. De sprintersploegen misrekenden zich echter en het kwartet mocht om de zege gaan sprinten. Daarin was het de Deense eerstejaars Belofte Johan Langballe (Team Waoo) die de snelste was. Arvid de Kleijn wist de sprint van het peloton te winnen. Daarmee behield hij zijn tweede plek in het algemeen klassement (2e in het puntenklassement), daarin eindigde Stef Krul als zesde (2e jongere).

,,Het was een zware maar heel erg mooie week’’, glunderde Arvid na de huldiging. ,,Ik kan wel stellen dat ik -na al die knieproblemen- weer helemaal terug ben. Mijn doel was om hier goed te zijn. Dat lukte. Ik wilde een etappe en een dag de leiderstrui. Ook dat is gelukt. Dat ik hier tweede in het klassement wordt, is een mooie bijkomstigheid. Maar wel eentje waar ik supertrots op ben!’’

,,De ontsnapping van de vier was ongevaarlijk’’, legde ploegleider Adri van Houwelingen de tactiek uit. ,,Ze pakten bovendien de bonificaties weg, waardoor Arvid verzekerd was van de tweede plaats in het klassement. En hij laat nog zien dat na een week koers zijn benen nog goed zijn, door de sprint van het peloton te winnen. De ploeg heeft een hele goede week gehad.’’

Uitslag
1. Johan Langballe (DEN) Team Waoo – 3:25:11
2. Simon Pellaud (SUI) IAM-Excelsior + 0:00
3. Johan Jacobs (SUI) Lotto-Soudal U23 + 0:00
5. Arvid de Kleijn + 0:07
17. Jason van Dalen + 0:07
41. Stef Krul + 0:07
44. Marijn van den Berg + 0:07

Eindklassement
1. Ole Forfang (NOR) Joker-Fuel of Norway – 26:17:32
2. Arvid de Kleijn + 0:31
3. Trond Trondsen (NOR) Team Coop + 0:33
6. Stef Krul + 0:38
35. Marijn van den Berg + 1:14
47. Jason van Dalen + 3:14

Geen reactie's

Geef een reactie