Asselman kleurde koers in GP Le Samyn

Asselman kleurde koers in GP Le Samyn

Jesper Asselman zag in de GP Le Samyn een goede klassering door een materiaalproblemen de mist in gaan.

De Grand Prix Le Samyn (UCI 1.1) werd verreden over 201,9 km tussen Quaregnon en Dour. Het parcours kende een aanlooplus van 121 kilometer en een finaleronde van 26,9 km die drie keer gerond moest worden. Het parcours kenmerkte zich door typisch Belgische wegen, kasseistroken, korte klimmetjes en smalle straatjes.

De openingsfase van de koers verliep aan hoge snelheid. Het duurde dan ook ruim vijftig kilometer voordat er een groep enige vrijheid kreeg. Zes dappere renners sprokkelden een voorsprong van ruim een minuut bij elkaar. Daarachter werd het peloton in groepen uiteengescheurd. Bij de eerste passage van de finish sloot een grote groep met alle favorieten voorin aan. Met nog 70 km voor de wielen sloot een derde groep, waarin ook Jesper Asselman mee was, aan.

Keer op keer werd de groep uit elkaar gereden, maar Jesper zat elke keer attent in de eerste -of bij de eerste groep terugkerende- groep. Een uitgedunde groep van dertig renners ging de finale in. Daarin toonde Jesper zijn goede benen door een tweetal pogingen te wagen om voorop te komen. Op 14 kilometer van de meet sloeg de pechduivel toe en moest hij door een afgevallen en klemgereden ketting de eerste groep laten rijden.

Een groepje van twaalf renners ging uiteindelijk om de zege rijden. Voormalig Metec-TKH-renner David Dekker (SEG Racing) sprintte naar plek drie achter de Fransman Hugo Hofstetter (Israel Start-up Nation) en de Belg Aimé De Gendt (Circus-Wanty Gobert).

,,Het was echt klote’’, baalt Jesper een dag later nog steeds. ,,De laatste keer op de lastigste strook zat ik voorin de groep. Maar daar viel mijn ketting eraf tussen het frame. Dan weet je dat het over is. Ik voelde me erg goed. Die laatste ronde was ik nog twee keer in de aanval geweest. Misschien was ik iets te gretig, maar ik merkte dat ik nog meer over had dan de merendeel uit die groep. Dit is wel een koers die me goed ligt. Ik ben hier als eens negende en zesde geweest. Al bij al ben ik wel tevreden over hoe ik er nu voor sta. Dat ik dit al in de tweede wedstrijd kan, betekend dat ik op de goede weg ben!’’

Geen reactie's

Geef een reactie