Sjoerd Bax derde in l’Oise

Sjoerd Bax derde in l’Oise

In de openingsrit van de Ronde de l’Oise pakte Sjoerd Bax een knappe derde plek.

De eerste etappe van de Ronde de l’Oise (UCI 2.2) bracht het peloton van Couloisy naar de finish op de top van de Côté de Compiègne bij Clermont. In de tussenliggende 126,7 kilometer moesten een behoorlijk aantal hoogtemeters moeten worden overwonnen.

 

Nadat een serie aanvallen van eenlingen of tweetallen weinig of geen ruimte kreeg, was het een viertal mat Thijs de Lange dat wel een voorsprong op het peloton wist te nemen. De voorsprong van de kopgroep kwam echter niet boven de twee minuten uit. Onderweg wist Thijs wel voldoende bergpunten te sprokkelen om aan het eind de bolletjestrui om de schouders te krijgen.

Dertig kilometer voor de meet werd de vluchtgroep ingerekend en probeerde een nieuwe kopgroep -met daarbij Sjoerd Bax- weg te rijden. Het viertal wist een voorsprong van een minuut te nemen en bleven tot op de finish vooruit. Daar was de Fransman Marlo Gaillard de snelste. Sjoerd werd knap derde.

,,We sprongen op een steil klimmetje weg en we konden weg blijven tot op de meet’’, vertelde Sjoerd na de koers. ,,De winnaar was de sterkste en won dus verdiend. Het peloton kwam op de laatste klim toch weer terug, waardoor de tijdsverschillen klein bleven.’’

Geen reactie's

Geef een reactie