Bergkoning wint massasprint

Bergkoning wint massasprint

In de laatste etappe van Loir-et-Cher mocht bergkoning Rick Ottema het zegegebaar maken.
De vijfde rit van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) was de traditionele omloop rond en door Blois. De vaste omloop van 7,4 kilometer moest dertien keer worden gerond, om aan een ritafstand van 97,5 kilometer te komen. De omloop kende een lastige stukje naar de finish: 1 kilometer aan 3,5% gemiddeld.

Het koersverloop kende een klassiek scenario: een kansloze kopgroep -dit keer van vier renners- werd in de finale gegrepen en daarna moest een massale eindsprint uitsluitsel brengen. In de lastig oplopende strook liet bergkoning Rick Ottema zien dat hij na vijf dagen nog altijd over sterke benen beschikte en duwde zijn wiel als eerste over de meet.

Zo stond Rick glunderend op het podium voor de huldiging. ,,Het is ongelooflijk!’’, klinkt hij verbaast. ,,Ik kan klaarblijkelijk ook een massasprint winnen. Ik heb er nooit van gedroomd om in de sprint te winnen. Ik zat in een goede positie na de laatste bocht en mijn timing op de meet was perfect. Het is een goede week voor mij geweest en om zo te eindigen is geweldig! Ik heb er de woorden niet voor!’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.