Bob Olieslagers stopt na NK

Bob Olieslagers stopt na NK

Bob Olieslagers gaat zich richten op zijn studie en hangt zijn koersfiets aan de wilgen.

Bob Olieslagers heeft er voor gekozen om per 1 september een fulltime universitaire studie te gaan volgen. Dat betekend dat de 20-jarige renner zal gaan stoppen met wielrennen. Het Nederlands kampioenschap voor beloften in ’s-Heerenberg zal zijn laatste wedstrijd zijn.

,,Vanuit sportief oogpunt betreuren we dat Bob gaat stoppen’’, bekent teammanager Michel Megens. ,,We denken dat er een talent verloren gaat voor de wielersport. Vanuit maatschappelijk oogpunt juichen wij zijn keuze natuurlijk toe, als je de mogelijkheid hebt om een goede studie te volgen moet je dat zeker niet nalaten.’’

,,Het was een moeilijke keuze”, erkent Bob. ,,Maar ik ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Ik wil de ploeg graag bedanken voor de mogelijkheden die ze me geboden hebben. En dat ze mijn keuze respecteren. Ik ben trots dat ik een aantal jaren van de topsport heb mogen proeven. Ik de koersen die ik nu nog ge rijden (Bob rijdt momenteel de Ronde de l’Oise, red.) ga ik me nog 100% inzetten voor de ploeg.”

Dit seizoen liet Bob een aantal goede resultaten noteren, waarvan de derde plek in de derde etappe van de Carpathian Couriers Race (UCI 2.2U23) de beste was en de jongerentrui in de Baltyk Karkonosze Tour (UCI 2.2) droeg.

Geen reactie's

Geef een reactie